Már rég leállt az Xbox One-ok gyártása

Miközben a Sony az előzőgenerációs PlayStation 4-ek gyártásával próbálja enyhíteni a PlayStation 5 készlethiányát, a Microsoft elárulta: ők már régóta csakis az Xbox Series-konzolok gyártására fókuszálnak.

Tegnap számoltunk be a hírről, miszerint a Sony a tervezettnél tovább folytatja a PlayStation 4 konzolok gyártását. A kékek egyszerűen képtelenek tartani a tempót a piaci igényekkel, így úgy döntöttek, hogy a kevésbé fejlett technológiára épülő, könnyebben összeszerelhető, és nem utolsó sorban jóval olcsóbb konzollal szeretnék betölteni a PlayStation 5 készlethiánya miatt keletkezett űrt. Ennek köszönhetően tehát még az idei évben is nyitva maradnak az öregedő konzol gyártósorai - no, de mi a helyzet eközben a Microsoftnál?

Habár a redmondiakat is kellemetlenül érintette a chiphiány és a szállítási problémák, mégis rekordokat döntöttek az Xbox Series X és Series S eladásai. A piaci igényeket azonban a Microsoft sem képes maradéktalanul kielégíteni, hiszen akárcsak a PlayStation 5, úgy számos régióban az Xbox Series X is igazi ritkaságnak számít. Ennek ellenére a Microsoft mégsem követi a Sony példáját, ők ugyanis már rég beszüntették az Xbox One-ok gyártását.

A The Verge kérdésére válaszolva a Microsoft képviselője, Cindy Walker elárulta, hogy már 2020-ban leállt az előzőgenerációs gépek gyártása, beleértve a hagyományos Xbox One-t, az Xbox One S-t és az Xbox One X-et is - ha tehát a boltok polcain megláttok egy konzolt, biztosak lehettek benne, hogy az nem mostanában gördült le a futószalagról. Walker elmondása szerint a vállalat 2020 óta kizárólag az Xbox Series X és Xbox Series S gyártására fókuszál, ezen pedig nem is terveznek változtatni a közeljövőben.

19 komment - szólj hozzá!