A Microsoft is kibertámadás áldozata lett

  • Írta: Shifty
  • 2022. március 23.
  • Hír
Link másolása
A Microsoft egy közleményben megerősítette, hogy kibertámadás érte a cég rendszereit. A behatolók ugyanazok voltak, akik nemrég a Samsungot és az NVIDIA-t is megcélozták.

A Lapsus$ nevű hackercsapat nemrég a Microsoft rendszereit is feltörte. Mindezt a redmondiak jelentették be egy nemrég kiadott közleményben, amiben megerősítették, hogy az őket ért támadáskor a behatolók a Bing és a Cortana forráskódjának egy részét is megszerezték. A csapat mostanában kifejezetten aktív, nemrég ugyanis a Samsungot és az NVIDIA-t is támadták.

A Microsoft megerősítette, hogy megkezdték a szükséges intézkedéseket, illetve azt is elárulták, hogy a támadás során ügyfeleik adatai nem kompromittálódtak. Mint írják, egyetlen fiókot sikerült feltörnie a hackereknek, aminél korlátozott hozzáférést szereztek, valószínűleg ezen keresztül sikerült aztán mélyebbre hatolniuk a rendszereikben.

A hackercsoport egyébként a jövőben sem tervezi a megfutamodást. Ahogy az egy kiszivárgott WhatsApp-beszélgetésből kiderült, terveik szerint az Apple, az Electronic Arts és sok más nagyobb cég is a célpontjaik között szerepel.

3.
3.
DarkCrash
#2: Volt olyan is már nem emlékszem melyik évben karácsonykor, mikor a Sony és az MS szervereit támadták be és nem lehetett multizni.
2.
2.
Heldengeist
#1: Attól, hogy nagy, nem feltétlen biztonságos. Számtalanszor betörtek már hozzájuk, például alig több, mint egy éve:
https://en.wikipedia.org/wiki/2021_Microsoft_Exchange_Server_data_breach
A Windows 10 forráskódja is kiszivárgott már 2016-ban, meg egyébként talán az összes Windows-é még a támogatási időn belül.

Ezzel a támadással megint elloptak majdnem 40GB-nyi adatot és már közzé is tettek 9GB-nyi forráskódot. Igazából ezek a nagy cégek még sokkal sebezhetőbbek, mint a kicsik vagy a FOSS (persze az sem garancia semmire).
1.
1.
zakkantlaci
Remélem csak a pénzéhes cégeket veszik célba, és a többit békén hagyják. Egyébként Microsoft, a legnagyobb techóriások egyike, erre hozzá is képesek betörni. Kérdem én, biztonságban van egyáltalán bármi is a kibervilágban?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...