Ejtheti az előző generációt az új Need for Speed

  • Írta: szlav
  • 2022. április 7.
  • Pletyka
Link másolása
Pár év pihenő után idén ősszel végre visszatérhet a Need for Speed-sorozat, ezúttal ismét a Burnout-sorozatot jegyző Criterion Games garázsából kigördülve. A pletykák szerint azonban az előző generáció játékosai lemaradhatnak a mókáról.

Elég hullámzó volt a Need for Speed sorsa a Ghost Games felügyelete alatt, így sokan fellélegeztek, amikor a két évvel ezelőtt felröppent a hír, miszerint a széria visszakerül a Criterion Games csapatához. Mielőtt a Burnout fejlesztőit a Battlefront- és Battlefield-játékok támogatására sorolták át, olyan epizódokat szállítottak az EA-nek, mint a 2010-es Hot Pursuit vagy a 2012-es Most Wanted - ha kedveltétek ezeket a címeket, akkor okkal várhatjátok a vélhetően még idén ősszel megjelenő új játékot.

Egy feltétele azonban lesz ennek: hacsak nem PC-s játékosok vagytok, akkor valószínű, hogy szükségetek lesz egy Xbox Series-konzolra vagy egy PS5-re, a hírek szerint ugyanis az új Need for Speed búcsút int az előző konzolgenerációnak - mindezt annak ellenére, hogy egy évvel ezelőtt az EA még másképp nyilatkozott a Polygonnak. 

A pletyka egyébként a rendszerint megbízható belsős infókat szállító Jeff Grubbtól érkezett (via VGC), aki szerint továbbra is sínen van a játék novemberi megjelenése. Grubb azt is hozzátette, hogy olyan pletykát is hallott, miszerint az új versenyjátéknak Miami adhat otthont. Igen meglepő lenne, ha beigazolódna az utóbbi szóbeszéd, hiszen a Need for Speed: Heat képzeletbeli városa, Palm City is nagyban hasonlít a floridai nagyvárosra.

17.
17.
sanyikatarzan
#15: Nekem is bejött. Bár a Heat előttivel is csak annyi volt a bajom, hogy állandóan pofázik valaki a játékba.
16.
16.
Heldengeist
#13: Az Undergroundokban sem csak japán/kelet-ázsiai autók voltak és az újabb részekben/autós játékokban is van belőle bőven és teljesen versenyképesek.

Az Initial D pedig teljesen más kategória. Nem a nyugati piacnak szól, csak örülnek, ha ott is népszerű.
15.
15.
csoki0619
#14: Pedig sztem hosszú idő óta a legjátszhatóbb NFS volt.
14.
14.
sanyikatarzan
#4: Volt, jól lehúzták aztán ment a levesbe (NFS Heat)
13.
13.
Ooorky
#12: Ha nem lenne piaca a japán tuningautós cuccoknak akkor nem folytatnák jövőre az Initial D-t...
12.
12.
Heldengeist
#4: Én nem vagyok benne biztos. Eléggé a kora terméke volt, amikor még a Fast&Furious is az illegális autóversenyzésről szólt. Most már a Forza Horizon mellett nem lenne elég a játékosoknak. Hogy a Blizzardos srácokat idézzem, Azt hiszed, hogy akarod, de nem akarod. Csak ebben az esetben ez igaz. Egy új a nosztalgia nélkül nem lenne életképes.
11.
11.
Zisten
#4: Ezt elfelejtettem még leírni.
Legjobb példa az ugyancsak sikeres NFS MOST WANTED.
Csináltak egy új "Most Wanted" részt.
Mi lett belőle? Burnout "Most Wanted" Paradise
Burnout Paradise kapott egy Most Wanted skint oszt szevasz.

Jó lenne egy Underground nagyon, de ahhoz kurvaára oda kellene tenni az EAnak magát. Nem csak úgy ímmelámmal. Üssön az a játék ha már megcsinálták és lehessen jól irányítani is, mert ha már arcade játékot nem lehet rendesen irányítani akkor mit várjuk tőlük?
10.
10.
Zisten
#4: Volt már hasonló... és mindig csak ilyen lesz... mindig csak hasonló.
Akkor az a stílus mindenkinek bejött és tetszett, siker lett.
Soha nem lesz még egy olyan bármit is próbálnak alkotni.
Sok idő eltelt, sokat változott a játékipar és ha erre formálják meg az Underground-ot, akkor jön megint egy "hasonló, de nem olyan és még szar is".
... DE NE LEGYEN IGAZAM.
9.
9.
crytek
Ha ejti ha nem ugyse lesz nagyon nagy grafikai ugrás
8.
8.
Windrider
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem nagyon hosszú idő a HEAT volt az első NFS, amit kipróbáltam, a trailerek meggyőztek... és imádtam. A grafika, az autóválaszták, a térkép, az éjszaka/nappal ötlete, a végtelen tuningolási lehetőség... szinte teljesen visszahozta az underground feelinget, nagyon nem bántam meg. Egyedül a sztori volt eléggé hanyagolható, és hát nyilván a soundtrack se olyan már, mint az Undergroundban volt, és nem is lesz soha.
8.5/10-et simán adnék rá, bár nem vagyok egy szigorú kritikus.
7.
7.
DarkCrash
#4: Nekem pont ezért tetszett a 2015-ös Need For Speed. Valamennyire hajazott a régi Underground stílusra. Csak az irányítasa volt idegörlő.
6.
6.
Anti4730
Szerintem pont hogy van letjogosultsaga a need for speednek, egyreszt open world autos jatek csak a forza horizon van mellette ami ertekelheto, masreszt a need for speed sokkal arkadabb mint a horizon, hiaba mondjak hogy arkad a horizon, azert ott nem lehet esz nelkul bevenni egy kanyart vagy kezifekezve, es erre a full arkad jatekmenetre reszemrol peldaul van igeny. Nekem peldaul a payback is kifejezetten bejott. Szóval ez nagyon várós részemrol.
5.
5.
PapaYeti
#4: Igen az szuper volt és megnézném azt is, hogy milyen lenne ha az arca de jelleget hanyagolnák és inkább a komolyabb szimulátor irányába mozdulnának el amiben különböző kanyarodás segítő és autómata sebeség váltó bekapcsolása kicsit vissza hozná az aracdot, de lehetővé tennék a minél realisztikusabb játék élményt is amellett hogy lennének ötletes jó pályák és sztori benne meg egy aklesz pap :D .
4.
4.
Ooorky
#3: Szerintem egy underground stílusu cuccnak lenne piaca ma is.
3.
3.
JohnSpartan
#2: Jó ideig nem fogják mèg hanyagolni az előző genre a játèkokat. Lesznek olyanok mint pl a Dead Space ami only nexgen lesz de rengeteg másik meg fog jelenni a règiekre is. A NFS szerintem pont nem abba a kategóriába tartozik ami only nextgen...

Èn pl nem is èrtem mièrt van mèg lètjogosúltsága olyan címek mellett mint a GT, Forza, F1... Gyerek fejjel még jó volt de, most már kifejezetten gagyinak hat ès egyik új címük sem tudott olyat mutatni ami miatt és èrdemes lenne vele foglalkozni.

Szerintem!
2.
2.
Anti4730
Remelem is hogy igy lesz, s akkor biztos allleejtos grafikat kapunk. Amugyis mar eleg reg megjelentek az uj konzolok ahhoz, hogy vegre hanyagoljak a regiekre a jatekokat.
1.
1.
Nothing
Egyrészt érthető, másrészt szomorú.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...