John Carpenter szívesen készítene Dead Space-filmet

  • Írta: szlav
  • 2022. október 13.
  • Cooltúra
Link másolása
Ha egy valakit szívesen látnánk egy Dead Space-filmadaptáció mögött, az jó eséllyel John Carpenter lenne. A lelkes játékos hírében álló legendás horrorrendező szívesen vászonra vinné Isaac Clarke vérfagyasztó kalandját.

Habár már közel tíz évvel ezelőtt is szó volt a Dead Space megfilmesítéséről, ezek a tervek mára mind vakvágányra futottak. Akad azonban egy olyan nagy horrorlegenda, aki szívesen kezelésbe venné azt, amit anno a Visceral Games az asztalra rakott. A dolog (The Thing) és a Halloween direktoráról, az idén a 74. életévét taposó John Carpenterről beszélünk, aki az AV Clubnak adott interjújában mesélt a videojátékos élményeiről.



Carpenter elárulta, hogy mostanában a Borderlands, a Ratchet & Clank: Rift Apart, a Fallout 76 és a Horizon: Forbidden West pörög nála a nappaliban - az úriember Aloy kalandját kifejezetten nagyra tartja, legfőképp a nagyszerű játékdizájn és a sokféleképp leküzdhető akadályok miatt. Ellenben egy másik, hasonlóan nyílt világú játék, az Assassin's Creed: Origins nem nyerte el a filmrendező tetszését, az egyiptomi túra ugyanis túl repetitív volt számára.

Carpenter egyébként a The Last of Us mindkét epizódját kedveli (bár a második részben elakadt), és mivel az interjú előtt nem hallott az HBO és Craig Mazin tévés adaptációjáról, egyből lázba jött a hír hallatán. Így esett a szó a filmes játékadaptációra, melynek kapcsán adta magát a kérdés: melyik videojátékból készítene John Carpenter legszívesebben mozifilmet? A rendező egyből a Dead Space-t választotta, hiszen szerinte Isaac Clarke története már a jelenlegi formájában sem áll túl messze A dologtól. Carpenternek egyébként közel tíz évvel ezelőtt is volt már egy hasonló elszólása, így nem bánnánk, ha előbb-utóbb tényleg elé kerülne egy jól megírt Dead Space-forgatókönyv.

2.
2.
markoci555
"jelenlegi formájában sem áll mesze a dologtól", lol, hol él ez? ég és föld, sokkal közelebbinek érzem az ilyen among us szerű játékokat, nem adják vissza a horrort, de egy ennyi erővel akármilyen szörnyes játékra rá lehetne vágni...
1.
1.
Shao Kahn
Bárcsak megvalósulna a film, méghozzá 2023-ban, hogy jövőre minnél több mozifilm legyen amire elmehetek!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...