2025-ös megjelenéssel várható a Skyblivion

  • Írta: pandaril
  • 2023. január 16.
  • Bejelentés
Link másolása
A rajongó projekt újabb életjelet adott magáról. Ha minden a tervek szerint halad, legkésőbb 2025-ben megjelenik a mod.

A The Elder Scrolls-sorozatot nem szükséges bemutatni senkinek. Az első rész 1994-es megjelenése óta a széria népszerűsége töretlen, a Morrowind, az Oblivion és a Skyrim címekről elmondható, hogy évtizedes rajongótábor áll mögöttük. A máig kitartó népszerűséget sok mindennel lehet magyarázni, kezdve a játékok világával és annak atmoszférájával, vagy azzal, hogy ezek a címek igen nagy teret engednek a moddolásnak.

Ez lehet annak is a magyarázata, hogy létrejöhetett egy olyan project, mint a Skyblivion, ami nem más, mint a teljes negyedik rész (Oblivion) megalkotása az ötödik részen (Skyrim) belül.

A vállalkozás még 2012-ben indult, és ha minden a tervek szerint alakul, legkésőbb 2025-ben meg is tudják jelentetni a kész modot. A rajongói projekt teljes egészében magába foglalja majd a negyedik részt, sőt némi bónusz tartalmat is, amit a fejlesztők készítenek. Ez a dátum változhat még, remélhetőleg lefelé, bár ez nagyban függ attól, hogy a trailerrel egybekötött újabb felhívás hatására hány újabb jelentkező érkezik a projekthez.

Bár ez a fejlesztési idő és dátum hihetetlenül soknak tűnik, a videó leírásában is olvashatjuk, hogy ami egy főállású játékfejlesztő csapatnak évekbe tellett, az egy rajongó csapat hobbijaként még tovább tart.

7.
7.
silkgoat
#6: Probaltam jatszani az oblivionnal. De a leggyakrabban a kuldetesjelzo es az NPC-k csacsogasa koszono visoznyban sem volt. Mig a morrowindben ha meg kellett keresni valakit, akkor azt mondta az npc, hogy fingja sincs vagy hogy altalaban Vivec-be visz arut, szoval rallizhattam a Vivec fele meno fouton hogy elcsipjem. Kozben meg talalkozhattam erdekes felnotas NPC-kkel akik szerelmi banatban szenvedtek. Az oblivionban nekem leginkabb egy mobil jatekra hasonlit. Felveszed a kuldetest, gyorsan leporgeted a farkasok megoleset 15 percben, aztan felrerakod. Olyan hihetetlenul kiabrandito volt a Morrowind utan, hogy az valami eszmeletlen.
De mondom, en mar kurva oreg vagyok es megcsontosodtam abban, hogy en akarom felfedezni a vilagot. Multkor Fallout 4-et toltam ki ugy, hogy fastravel to marker, kill everyone, go back to get the money. Talan a szigetes kuldetes karcolgatta egy RPG szinvonalat es volt dontesi szabadsagom, hogy kibekitem a frakciokat vagy sem. De ezen kivul tenyleg egy "go to marker-kill-kill-kill-get the money" jatek de semmi esetre sem rpg.
6.
6.
blountex
silkgoat:
Nos igen, ezzel egyetértek, és már az Oblivion se volt az igazi, ott is jelölve voltak a dolgok elég rendesen. Ritka az aminél manapság magadra vagy utalva, hogy na fedezd fel, és biztos, hogy a legtöbben előcsapják a Youtube-ot, ami akkoriban még csak nem is létezett.
Morrowind az egyik legjobb ElderScroll a hibái ellenére + a moddok még jobbá teszik az élményt. Sajnos a Dungeonok nagyon egykaptafára készültek benne.
Reméltem hogy a Skymorrowind előbb készül el mint az Skyoblivion, de ezek szerint nem.

5.
5.
hedzsooo
#4: Engem mar az Idoregesz c. jatek C64-en anno kikeszitett, ha azt vesszuk... XD :D
4.
4.
silkgoat
#3: hat igen, anno a kilencvenes evekben egy rpg-ben meg az inventory-dat is mikromanagelni kellett, hogy ne a megromlott kajat egye meg a karatered es hunyjon el gyomormergezesben, a kuldetesek megoldasa meg tenyleg NPC-kkel valo beszelgetesbol allt, akik clue-kat adtak es neked kellett osszerakni a kepet. Ma meg meg az 5 megolni valo farkast is jeloli a terkep. :D
En meg mindig inkabb a morrowind-et veszem elo, mint barmelyik masikat. Sot neha dosemulatorban lenyomom a Betrayal at Krondor-t. De en mar kurva oreg vagyok. :D
3.
3.
crytek
#2: Nem szeretem az olyan játékokat hogy menj valaha azt keresd meg valahol..pedig milyen jó graf mod is van már hozzá ami széppé varázsolja a játékot. Csak hát játszani nem lehet így vele :)
2.
2.
DragonBleacPiece
#1: 18 éve kaptam születésnapomra a morrowind gotyt, akkor voltam 15, és hihetetlen élmény volt, mai napig emlékszem hogy mennyi egyedi spellt craftoltam... Pár éve ismét játszani akartam, de sajna nem tudta befogadni az agyam a mai rpgk után. :(
1.
1.
crytek
Morrowind átültetését jobban várom. Oblivion játszható volt számomra mindenféle mod nélkül. A morrowindel meg nem boldogultam :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...