Továbblépne a horror műfajától az Amnesia fejlesztője

  • Írta: zoenn
  • 2023. július 23.
  • Hír
Link másolása
A Frictional Games kicsit belefáradt a belső nézetű pszichológiai horrorjátékok készitésébe, de a jövőbeli projektjeiknél szeretnének más jellegű történeteket is elmesélni. Persze nem véglegesen.

Thomas Grip, a Frictional Games kreatív direktora és társalapítója a 80.Lv-nek adott interjújában elárulta, hogy a csapat azt fontolgatja, hogy a jövőbeli projektjei során kicsit visszavesznek a horrorból, ehelyett szeretnének más jellegű történeteket is elmesélni.

"Természetesen a horrorjátékokban az érzelmek állnak a középpontban." - magyarázta Grip. "Azonban a félelmekeltésen kívül más témákat is vizsgálunk".

"Úgy gondolom, hogy a jövőbeli projektjeinknél visszaveszünk a horrorelemekből, hogy nagyobb hangsúlyt fektethessünk más érzelmi dolgokra. Biztos vagyok benne, hogy ezek a játékok továbbra is Frictional-címeknek tűnnek majd. A beleélést, a személyes utazást és a holisztikus víziót tekintem a Frictional Games meghatározó vonásainak - nem csak a horrort!"

A csapat veteránnak számít a belső nézetű, pszichológia horror műfajában, hiszen a Penubra-sorozat volt az első sikerük, majd jött az Amnesia: The Dark Descent, amely gyakorlatilag újradefiniálta a zsánert, hiszen a harc nélküli, bujkálásra és fejtörők megoldására épülő játékmenet akkoriban frissnek és üdének számított.

Az idei Amnesia: The Bunkerben még mindig jól működtek ezek az elemek, az egyedi helyszín tovább fokozta a bezártságérzetet, ráadásul a minket üldöző szörny is rendkívül intelligensnek hatott, mindezt megfejelték szigorú erőforrás-kezeléssel és újdonságként némi lövöldözéssel is.

A stúdió januári álláshirdetése alapján arra következtethetünk, hogy a horror azért marad a srácok következő játékánál, megfejelve némi sci-fivel is. Csak épp az arányok elmozdulhatnak a félelemkeltésről más irányba, ha hihetünk Grip szavainak.

7.
7.
DragonBleacPiece
soma az egyetlen game amiből altf4-eltem úgy megijedtem
6.
6.
Extol
Az a jó ha valakinek vannak ötletei
5.
5.
Yanez
#1: A SOMA egy elképesztően jó játék! A maga zsánerében nálam a toppon van! Amnesiát próbáltam, de nem kapott el a hangulata, így nem is szenvedtem vele tovább.
4.
4.
crytek
#3: Soma-t még nem vittem végig anno valami gamebreaking bug volt. Azóta nem kezdtem újra mert soktonnányi más game lett/jött.. De majd végig kellene azt is vinnem.
Nekem tetszettek bár én sok horrort toltam és biztos velem van a baj de én semmi extrát nem éreztem egyik részben sem ami kiemelné a tömegből.
3.
3.
nemfontos
#2: igen... de az említett két játék tényleg elképesztően jó. Csak ne nézz videókat róluk, mert akkor oda a meglepetés. A soma -nak olyan befejezést írtak, hogy tényleg a legjobb scifi -k közé emeli azt. Ha teheted, próbáld ki.
2.
2.
crytek
Jöhetnek a walking simek azokkal is lehet ám mesélni főleg most az UE5 miatt :)
1.
1.
nemfontos
Az Amnesia egy fantasztikus játék volt. Lehet hogy ennyi volt a csapatban, és akkor kiadták magukból, de elismerésre méltó darab. Elképesztő hogy mennyire el tudta ültetni a játékosban a élelmet. A gondolatot hogy veszélyben vagyunk. Ez a legtöbb amire egy horror játék képes lehet, és az Amnesia el tudta érni.

Meg kell említeni még a SOMA -t, ami szerintem szintén egy fantasztikus darab. A hiba ott az volt, hogy a marketingesek nem megfelelő reklámot csináltak neki. A játék viszont fantasztikus.

Véleményem szerint a Frictional Games -nek jelenleg van minimum két fantasztikus alkotása, a többi azonban csak e kettő gyenge másolatai. A legtöbb játékfejlesztőnek azonban nincsenek még csak hasonló minőségű alkotásai sem, így a ballépésekkel együtt is a legjobbak közé sorolnám őket.

A fentebb említett két játékot javaslom kipróbálásra bárkinek aki a horror, vagy scifi műfaj rajongója.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...