Kritikailag is siker a Baldur's Gate 3

  • Írta: pandaril
  • 2023. augusztus 11.
  • Hír
Link másolása
A Larian játéka a Metacritic oldalon lekörözte a Tears of the Kingdomot, igaz, jelenleg még csak tized annyi értékelése van, mint a Nintendo idei csúcsjátékának.

Túlzás nélkül mondhatjuk azt, hogy 2023 a végletek éve. Egy játék vagy a spektrum szélsőségesen negatív végét foglalja el, mint ahogy a Gollum is tette, vagy pedig az Úr második eljöveteleként kezelik úgy játékosok, mint a kritikusok, lásd Tears of the Kingdom. Egy kis képzavarral élve kaptunk pár szélsőségesen középszerű játékot, bár talán azon is lehet vitatkozni, hogy például a Forspoken középszerű volt, vagy kifejezetten rossz.

Mi sem bizonyítja azt, hogy jó évünk van, hogy több játék elrabolta a kritikusok szívét. Az idei év eddigi legjobb összesített kritikai pontszámával Link legújabb kalandja rendelkezett (96), azonban a múlt csütörtökön megjelent Baldur's Gate 3 elrabolta tőle az elsőbbséget (97). Persze, a Zelda-játék 145 kritika összesített pontszáma alapján kapta ezt az értéket, míg a Larian RPG-jének egyelőre 18 értékelése van. Nem kizárt, hogy ha majd a többi kritikus is befejezi a játékot, akkor ez az érték csökkenhet, azonban előfordulhat, hogy nem, sőt növekedhet is.

A Baldur's Gate 3 amúgy is minden várakozást és trendet felborított: RPG létére rendkívüli egyidejű játékosszámokat tud felmutatni, az idei évet nézve a Steam második legnagyobb rajtját hozta (427.000 fő) a Hogwarts Legacy mögött. A játék klasszikusságával teljesen rácáfol a trendekre, hisz egyszeri vásárlással megszerezhetjük, ráadásul "csak" 60 dollár. Nincs mikrotranzakció, roadmap, kivágott tartalom, ami majd később DLC formájában jön, sőt még Fortnite skint sem kapunk. A precedens értékű játék sikerének pedig egyelőre úgy fest, hogy nem áldoztak még le.

2.
2.
Doomsayer
Mekkora kilóméter text-et tudnék arról írni, hogy milyen jó ez a játék, de mennyire nincs rá időm, mert állandóan játszok vele inkább. Ilyen ócska nagy kockulás nem tudom mikor volt utoljára :) Bárki bármennyi pontot adott a játékra, olyan 110-ig bezárólag legalább még 20-at rá kell képzelni és az a reális.
1.
1.
hedzsooo
Ritkan potyogtetek barmit pl. Metacritic-re, de ugy ereztem illik errol a jatekrol nekem is 1 picit odakat zengenem! :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...