GC 2023: Leleplezte az AMD az FSR 3-at

  • Írta: pandaril
  • 2023. augusztus 28.
  • Hardver
Link másolása
Az Nvidia DLSS technológiájához hasonló megoldását a cég a DX11-es és DX12-es játékok számára teszik elérhetővé, új kártyákat is bejelentett a cég, amelyek természetesen támogatják az FSR 3-at.

A Gamescom idei műsorán úgy szoftver, mint hardver szempontjából is újdonságokat jelentett be az AMD. Először is bejelentették az RX 7800 XT és az RX 7700 XT modelleket, amelyek az Nvidia RTX 4070 és az RTX 4060 Ti kártyák vetélytársai lesznek. A 7800 16GB DDR6 (19.5Gbps) memóriával, 256-bites memória bus-szal, 64MB-os cache-el érkezik majd, a 7700 esetében pedig egy kicsit kisebb teljesítményre számíthatunk majd: 12GB of GDDR6 (18Gbps) memória, 192-bites memória bus, 48MB cache. Fogyasztás terén a 7800 263W-ot eszik, míg a 7700 245W-ot. Mindkettőben ugyan az a Navi 32-es chip fog munkálkodni, azonban a 7700 esetében magasabb órajellel, hogy ezzel kompenzáljon a kisebb teljesítményért. A kártyák áruk alapján is a középmezőnybe sorolhatók, a 7700 449 dollárba kerül majd, a 7800 pedig 499-be.

A hardver mellett persze a szoftver is fontos témája volt az AMD bemutatójának, mivel bejelentették az FSR 3-at, ami a cég saját megoldása az fps értékek javítására. A megoldás olyan technológiákat használ, mint a képkocka generálás (Fluid Motion Frames), a késleltetés csökkentése (Anti-Lag+) és a felbontás felskálázása. Az FSR 3 egyelőre két játék kapcsán biztosan elérhető, a Forspoken és az Immortals of Aveum esetében, előbbiből tesztképeket is kaptunk (hogy állóképen hogyan jön át az fps érték, rejtély).

Az FSR 3 a tervek szerint minden DX11 és DX12-es játék számára elérhető lesz, úgy az AMD, mint az Nvidia és az Intel kártyáin. A fent említett játékokon kívül az alábbi címek biztosan támogatni fogják az FSR 3-at már a megjelenés napján: Avatar: Frontiers of Pandora, Cyberpunk 2077, Warhammer 40.000: Space Marine 2, Frostpunk 2, The Alters, Squad, Starship Troopers: Extermination, Black Myth: Wukong, Crimson Desert és Like a Dragon: Infinite Wealth

Ez a hír a Gamescom-közvetítésünk része. Ha lemaradtál valamiről, irány az aloldalunk, ahol egy helyen találod meg az összes bejelentést és látnivalót az eseményről!

7.
7.
sanada
#1: Ha FSR-el futna 4k 60 fps-el, akkor azt nem igazán lehetne natívnak hívni.
6.
6.
delphijos
#4: "Az amúgy is abszurd, hogy PC-n a konkurencia megkapná, de az AMD alapú PS5 már nem"

Mondjuk ez a rész inkább a Sony-n múlik, nem az AMD nem "adná".



"Phil Spencer már többször mondta"

Ő mit NEM mondott még ? Persze, minden megtörténhet. Ha nem jön, az is inkább azért lesz, mert úgy vannak vele hogy "má' mindegy".

4.
4.
rDAVE
#3: Az amúgy is abszurd, hogy PC-n a konkurencia megkapná, de az AMD alapú PS5 már nem...
Micro amiatt hagyná ki a "pro"-t, mert már így is van két konzoljuk. Series S az alap, X a "pro", jelenleg ez a hivatalos kommunikáció. Phil Spencer már többször mondta, hogy nem látja értelmét egy frissített modellnek, ezt legutóbb múlt héten hozta fel a Gamescom-on. Persze szeszélyesek, mint a politikusok, de egyelőre ez a hivatalos.
3.
3.
delphijos
#2: "mert akkor kb okafogyottá válik a Pro"

Jó, azért a ló túlső oldalára se kell ettől átesni, se az FSR, se a DLSS nem helyettesíti a hardvert. Lehet hogy 4k lesz, meg 60 fps, de a képminőség romlik és nő az input lag.

Arról nem is beszélve, hogy kétlem hogy a BOX kihagyná a Pro-t ( vagy bármi is lesz a neve ) csak mert FSR3 van...

Amúgy meg, mindenki ezt vette át:

"AMD launching FSR 3 in September, to work with Xbox as well but no mention of Sony's PS5"

És van "válasz" is: "There was also no mention of fsr 2 with ps5, only mentioned with xbox but it's also on the ps5."

Szóval ez a "megmagyarázom az okát annak amit nem is tudok" nem jó taktika.
2.
2.
Spaceghost
#1: Xbox játékokban lesz FSR3, beszéltek is róla a bemutatón. PS5-nek kb ugyanaz a hardvere, de mivel ott jön a PS5 Pro nem lenne jó buli implementálni az FSR3-mat, mert akkor kb okafogyottá válik a Pro. Esetleg a Pro megjelenése után idővel...
1.
1.
crytek
Konzolokba kötelezném a fejlesztőket ezt használni és akkor végre minden is natív 4k 60ba futhatna...dehát akkor nem lehetne eladni a következő szériát
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...