Miért nem kerülnek az Activision Blizzard játékai egyből a Game Passbe?

  • Írta: szlav
  • 2023. október 18.
  • Hír
Link másolása
A múlt precedenseit követve okkal várhattuk volna, hogy az ABK felvásárlása után mindössze napokkal már felkerül néhány cím az Xbox Game Pass könyvtárába. Phil Spencer most elárulta, hogy ez ezúttal miért nem így lesz.

Az Xbox első embere, Phil Spencer a hivatalos Xbox Podcast vendége volt a minap, az elmúlt hetek eseményei után pedig nem nehéz kitalálni, hogy a fő téma az Activision Blizzard King sikeres felvásárlása volt a Microsoft részéről. A redmondi techóriás bekebelezte a hatalmas kiadót, melynek teljes repertoárja immáron az Xbox first-party portfólióját erősíti, ez azonban mégsem azt jelenti, hogy már a napokban megérkeznének az ide tartozó címek az Xbox Game Pass könyvtárába is.

Az továbbra is változatlan, hogy a Microsoft videojátékos divíziója az előfizetéses szolgáltatásra épít az Xbox-branddel, ezúttal azonban nem történik meg az, mint a ZeniMax felvásárlásánál, amikor is a deal végbemenetele után mindössze néhány nappal tucatjával zúdultak a Game Passbe a Bethesda, az Arkane vagy az id Software címei. Phil Spencer most végre elárulta, hogy ez ezúttal miért nem így lesz.

"Az igazság az, hogy az Activision Blizzard King esetében a szabályozási folyamat olyan sokáig tartott, és őszintén szólva rengeteg bizonytalanság volt ebben egészen a zárás előtti hétig, vagy annak hetéig, amikor a CMA végül meghozta a döntését, hogy nem tudtunk összeülni és együtt dolgozni (főleg az Activision Blizzarddal), hogy megkezdjük a régi katalóguson való munkát." - árulta el Spencer. A Microsoft Gaming vezérigazgatója azt is hozzátette, hogy a játékok Game Passbe rakása nem egy olyan egyszerű folyamat, mintha csak átkapcsolnának egy kapcsolót.

Könnyen meglehet tehát, hogy a 2023-as évben (vagy legalábbis karácsony környékéig) még a régebbi Activision és Blizzard címek közül sem nagyon láthatunk majd újdonságokat az Xbox Game Pass listáján, 2024 azonban ennek az éve lesz. Alig pár napja már megszellőztették, hogy jövőre mind a Diablo IV, mind pedig a legújabb Call of Duty-játékok bekerülnek a könyvtárba, ez pedig nyilván csak a jéghegy csúcsa.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...