Új erőre kapott a Battlefield 2042 és a Halo Infinite

  • Írta: szlav
  • 2023. október 21.
  • Érdekesség
Link másolása
Két évvel ezelőtt mindkét lövölde nagy felhajtással jelent meg, majd mindkét cím hamar földbe is állt. Második esélyek azonban léteznek: a Battlefiled 2042 és a Halo Infinite játékosszáma is kilőtt a legújabb, igen sikeres frissítések után.

2021. novemberében alig néhány nap különbséggel jelent meg a Battlefield 2042 és a Halo Infinite. A DICE nagyszabású háborús játéka gigászi ütközeteket, folytonos akciót és rengeteg merész, új ötletet ígért, a Halo-franchise legújabb felvonása pedig a klasszikus, megunhatatlan arénaharcokat kísérte volna át a modernkorba. Mindkét cím ígéretesen indult, a kevés tartalom, a visszás rendszerek és a gyengén induló live service azonban már a megjelenést követő néhány hónapban megásta mindkét játék sírját. Úgy tűnik azonban, hogy váratlan feltámadások az ilyen címek esetében is létezhetnek.

A Battlefield 2042 a napokban csak a Steamen megkörnyékezte a 100,000-es egyidejű játékosszámot, és akkor még szó sincs a konzolos verziókról. Mindezt nem csupán a Dark Creations névre keresztelt legújabb szezonnak köszönheti a játék, de a DICE kitartásának is. A lassan beinduló élő támogatás láttán sokan már keresztet vetettek a lövöldére, az új pályák, fegyverek, járművek, az operátor-kasztok átdolgozása és a hiányzó rendszerek pótlása azonban meghozta a gyümölcsét. Habár az idei sűrű évben bőven van mivel játszani, most érdemes azoknak visszatérniük, akik egy kis Battlefieldre vágynak.

Ahogy említettük, hasonló ívet írt le a Halo Infinite is az elmúlt két év alatt. A harmatgyenge tartalom, a megosztó battle pass-rendszer és a limitált karakter-testreszabás gondoskodott arról, hogy sokáig csak a legelhivatottabb játékosok tartsanak ki a 343 Industries játéka mellett, a Halo Infinite azonban csendesen ugyan, de folyamatosan bővült. Visszatértek az olyan hiányzó elemek, mint a kooperatív kampány és a Forge, ráadásul a pálya- és játékmódkészítő végre AI-ellenfeleket is képes kezelni, ami végtelen lehetőségeket nyit meg a közösség előtt. Ki áll készen a Firefight visszatérésére? A legújabb szezon, a Reckoning további két új pályával, új játékmóddal, eddig sosem látott felszerelésekkel és rengeteg kozmetikai extrával bővítette a spártaiak harcát, vagyis már a terítéken lévő tartalomra sem lehet panaszunk.

5.
5.
crytek
#4: Tippem szerint az a 100.000 ember nem tolná ha csak botok lennének...
4.
4.
Grabowsky30+
Legutóbb is volt egy ilyen cikk, hogy most már aztán olyan jó lett (nem a gamekapocson) hogy csak na! Felraktam újra és volt 1 szerver amin játszott 10ember max a 64ből és a maradék 54 az bot volt. Próbálta valaki mostanában, lehet működő szervereken játszani hús vér emberek ellen vagy, botokkal kell bohóckodni?
3.
3.
Doomsayer
#2: Te most szívből gyűlölöd a GK-t, mert írtak egy cikket egy semmirekellő játékról? És szerinted ez a gyűlölet hová fog vinni téged? Az életre, vagy a halálra? Mondd, mit fogsz tenni, ha két napig nem lesz áram, vagy víz és mindenki ilyen hozzáállással lesz, mint te?
2.
2.
sasncore
1.
1.
Raam989
Elismerésre méltó, hogy két évvel a béta megjelenése után sikerült befejezniük a játékokat.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...