Több játékba is pro-izraelita reklámok kerültek

  • Írta: osan
  • 2023. november 2.
  • Gyászhír
Link másolása
Az Angry Birds-játékok fejlesztője, több felkavaró reklámot is letiltott játékaiban, hiszen azok az izraeli külügyminisztérium megbízásából készültek és hamászi militánsokat, rakéta támadásokat, félelemben élő izraeli családokat, robbantásokat és elhomályosított felvételeket mutattak. A reklámokat kisgyerekek is látták...

A Reuters riportjából kiderült, hogy az izraeli külügyminisztérium pártfogói kampányának részeként reklámokat készített, melyekben olyan felkavaró képsorok is helyet kaptak, mint hamászi katonák, rakéta támadások, rettegő izraeli családok, robbantások és elhomályosított felvételek, amiket értelemszerűen nem véletlen homályosítottak el... A reklámok üzenete:

Megbizonyosodunk róla, hogy aki minket bánt, az súlyos árat fizessen érte.

Az izraeli kormány elismerte, hogy a reklámok egy másfél millió dolláros kampánynak a részei, de elmondásuk alapján a reklámot forgalmazóknak külön kiemelték, hogy 18 éven aluliak számára tiltsák le a videóanyagokat. Ennek ellenére több eset is feltűnt világszerte, melyek arról árulkodnak, hogy kisgyerekek láthatták őket.

Az Angry Birds-játékokat is fejlesztő Rovio stúdió megerősítette, hogy sajnos tényleg hiba csúszott a rendszerbe és valószínűleg kiskorúak is láthatták a szörnyű háborúról szóló üzenetet.

David Sarangának, az izraeli külügyminisztérium digitális divíziójának fejének, ugyan nem volt tudomása arról, hogy a videóanyagok játékokba is bekerülhetnek, de hozzátette, hogy:

Azt akarjuk, hogy az emberek megértsék, hogy ami itt történt Izraelben az mészárlás volt.

Nemcsak az Angry Birds-játékokban tűntek fel a reklámok, de az Alice’s Mergelandben, a Stackben, a Balls’n Ropesban, a Subway Surfersben és a Solitaire: Card Game 2023-ben is láthatók voltak.

6.
6.
Ooorky
#4: Szerintem nem a cikkel van baj, hanem hogy maga az esemény megtörtént.
Nem olvasok politikailag elfogult oldalakat mert nem vagyok kíváncsi a propagandájukra, erre megpróbálják a pofámba tolni...
5.
5.
Darkenkhal
Bár ennyi figyelmet és pénzt fordítanának a játékok fejlesztésére és minőségére...talán még olcsóbb is lenne, de ha nem olcsóbb viszont jobb...
Meglehet Önző szívtelen vagyok , de pont nem érdekel más hogyan öli halomra egymást, csak minket hadjanak ki belőle !
Béke és Pacsi-
4.
4.
Doomsayer
#1: Szorry, totál elborult az agyam. Csak nem szeretném, ha ez is politikai oldallá válna. Természetesen nekem is van véleményem a témáról, csak az éppen nem ide való - ahogy ezek a cikkek sem. Másrészt meg mindentől függetlenül ez a téma is ugyan arra jó, mint a többi 2019 utáni: hogy összeugrasszanak minket.
3.
3.
DragonBleacPiece
mai kisgyerekek fortniteban osztják a headshotokat, közben a szülőknek üvöltözve egy új tányér csirkemell filéért

angry birds gamet kb az üzleti megbeszéléseken nyomják asztal alatt az öltönyösök
2.
2.
FreeKatana
#1: A témára még ráfogható, hogy a vékony mezsgyén mozog. A folyamatos drámai hangvételt viszont, ami minden írásából sugárzik, na azt nem tudom hova tenni.
1.
1.
Doomsayer
Mi van?

Szerintem a legjobb lenne már most kivágni az ilyen szégyentelen és láthatóan nem ide való cikkírókat.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...