A fejlesztő győzelmével ért véget a The Sinking City jogi csatája

  • Írta: zoenn
  • 2024. január 3.
  • Hír
Link másolása
Végre pont került a Frogwares és a Nacon közti pereskedésre, így a fejlesztőnél landoltak a 2019-ben megjelent The Sinking City jogai. Most már nincs akadály, hogy rendbe szedjék a jobb sorsra érdemes lovecrafti detektívhorrort.

Az eredeti kiadóval, a Naconnal folytatott elhúzódó jogi vitát követően az ukrán Frogwares bejelentette, hogy mostantól ők lettek a The Sinking City kiadója, így a játék új verziója már úton van mindenféle hibajavításokkal és optimalizálásokkal felvértezve. Erre már nagyon régen várnak a 2019-es lovecrafti nyomozós kaland rajongói.

Mostantól tehát a fejlesztő a The Sinking City egyedüli kiadója minden platformon, beleértve a Steamet is. A csapat örül, hogy végre a hátuk mögött hagyta az egész jogi hercehurcát, és már alig várják, hogy további híreket oszthassanak meg a frencsájz jövőjéről.

A jogi vita már a játék 2019-es megjelenése után elkezdődött, amikor is a Frogwares azt állította, hogy a Nacon folyamatosan késett kifizetésekkel a fejlesztés során. Egy ponton pedig a The Sinking City forráskódjának átadását követelte, amit a stúdió nem volt hajlandó megtenni. A Nacon megpróbálta visszamenőlegesen törölni a korábban jóváhagyott fejlesztési mérföldköveket, amitől képtelenek lettek volna nyereséget termelni. A per során számos következetlenségre derült fény az eladási adatok kiszámításában, s bár a Nacon határozottan tagadta a vádakat, most mégis a kiadó vereségével végződött az ügy.

Volt idő, amikor még a Steamről is lekerült a The Sinking City, majd 2021-ben a Nacon mégis elérhetővé tette. A Frogwares válaszul arra kérte a rajongókat, hogy ne vásárolják meg a játékot.

A káosz azonban megoldódott: már készül a The Sinking City frissített verziója, amely már nem lesz kompatibilis a korábbi mentésekkel. Merciful Madness címmel már egy új DLC is készül mindkét változathoz. A régi verzió még február végéig kapható lesz, ami most csak 4 euróba kerül a téli vásár apropóján.

4.
4.
delphijos
Én azért szankcionáltam volna azt a húzást hogy a Nacon egy tört verziót tett fel anno a Steam-re, meg a Steam-et se dicsértem volna meg hogy ezt simán engedte.
3.
3.
hedzsooo
Frogware a kiadoja ismet a Steamen, ugyhogy megvettem en is most, 1ebkent is 90% off van rajta
2.
2.
Spazz Maticus
Én ennek kifejezetten örülök, valahogy a szívemhez nőtt ez a suta, optimalizálatlan bughalom.
A hangulata számomra telitalálat.

Mindenképpen kipróbálom az új verziót is.
1.
1.
crytek
Remek hír. Ömleszthetik végre mindenhova a címet
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...