A Fallout-játékok készítője is besegít a The Outer Worlds 2 munkálataiba

  • Írta: osan
  • 2024. január 4.
  • Érdekesség
Link másolása
Tim Cain, a Fallout-játékok egyik atyja - aki olyan játékok létrejöttében segédkezett, mint a Fallout, Fallout 2, South Park: The Stick of Truth vagy éppen a The Outer Worlds – is besegít a The Outer Worlds 2 elkészülésébe.

2021-ben, mikor még volt E3, bejelentették, hogy érkezik a The Outer Worlds 2, az Obsidian Entertainment legújabb akció-RPG-je. Nem volt meglepő, hogy érkezik a folytatás, hiszen az első játék, a The Outer Worlds is szinte elsöprő győzelmet aratatott és mind a kritikusok, mind a játékosok imádták. A 2021-es bejelentés óta viszont nem sokat hallani a játékról, de hála Tim Cainnek és YouTube-csatornájának ez most megváltozott – még, ha nem is olyan nagy az a változás.

Cain volt az eredeti Fallout-játék egyik legfontosabb arca, hiszen nemcsak vezetőprogramozóként játszott szerepet az elkészülésében, de ő volt a producer és az egyik vezetőtervező is. A The Outer Worlds-ben is fontos titulust töltött be, mint társrendező, és most a The Outer Worlds 2-höz is visszatér.

A Rock, Paper, Shotgunnak adott interjújában ugyan nem árul el sokat Cain, de legalább megtudjuk, hogy jó kezekben van az alkotás és van okunk várni rá, még akkor is, ha csak az Obsidian másik projektje, az Avowed után fog megjelenni.

Vannak dolgok, amiket bele szeretnének tenni a folytatásba és amikről nem beszélhetek, de engem is bevonnak, hiszen hasonló azokhoz a dolgokhoz, amiket már csináltam a múltban” – mondta Cain, majd azzal folytatta, hogy az egyik Obsidian alkalmazottat dicséri amiért megoldott egy olyan problémát, ami miatt neki már 28 éve fáj a feje:

Nemcsak azt mondtam neki, hogy mennyire lenyűgözött, de megtaláltam pár feljegyzésemet is 28 évvel korábbról és mondtam, hogy ’Had olvassak fel pár sort a ’95-ös júliusi produkciós megbeszélésről.’

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...