A Fortnite-ban toborozna a Brit Hadsereg

  • Írta: aronsz
  • 2024. január 22.
  • Érdekesség
Link másolása
A népszerű battle royale játékot a haderő is szeretné kihasználni. A tervezett élő adás azonban kérdéses, mivel a szellemisége az Epic Games vonatkozó szabályozásával ellentétes.

A Brit Hadsereg az X-en tett közzé egy azóta már nem elérhető posztot, amely egy Fortnite Experience Operation: Belong elnevezésű Twitch-streamet propagált. A leírás szerint Yung Filly, Elz the Witch, King Kenny TV és Talia Mar csapata szállt volna szembe a Brit Hadsereg gamereivel, azonban az esemény sorsa bizonytalan.

Az Epic Games szabályzata szerint a szponzorált tartalmak nem népszerűsíthetik a hadsereghez való csatlakozást, márpedig a “You belong here” (ide tartozol) a brit katonaság szlogenje és az esemény is nyilvánvalóan ezt helyezte (volna) előtérbe. Bár a leírás szerint minden adást csak 18 éven felüliek nézhetnek a csatornán, nem biztos, hogy ez a kitétel elegendő az Epic szabályozásának megkerüléséhez.

Az Epic egyelőre nem reagált, annyit árultak el a PC Gamer kérdésére, hogy a “pálya éppen moderálás alatt van és egyelőre nem elérhető a nyilvánosság számára”. Az eredeti poszt alatti kommentek alapján pedig az látszik, hogy az emberek inkább negatív irányból közelítették meg a történeteket.

Az eseményekre sem a hadsereg, sem a potenciális résztvevők nem reagáltak. Mindenesetre az adást bejelentő poszt már nem, a brit katonaság Twitch-csatornája továbbra is elérhető, január 24-én érdemes lesz majd figyelni, hogy lesz-e rajta Fortnite.

3.
3.
Extol
A Brit hadsereg nem tudja, hogy egy olyan helyen jár, ahol pont azok vannak akik még önellátásra sem képesek?
Játszani nem a tettek emberei szoktak, hanem pont azok akik menekülnek a valóság súlya alól. A játékostársadalom egyébként hatalmas tábora pont megelégszik annyi erőszakkal amennyit a monitoron lát, vagy VR szemüvegben megél. Ők a maguk történetének hősei, és nem szorulnak rá arra, hogy mások ugráltassák őket
2.
2.
Merőkanál
Végtelenül buta az emberi faj
1.
1.
Seraph
Undorító, de a legrégebbi taktika. A legbefolyásolhatóbb korban kell kezdeni az agymosást.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...