Több Xbox-exkluzív is PlayStationre költözhet

  • Írta: osan
  • 2024. február 5.
  • Pletyka
Link másolása
Több híresztelés is arra utal, hogy még idén olyan nagyágyúk, mint a Starfield vagy a Sea of Thieves megszűnnek Xbox-exkluzívnak lenni, és a rivális konzolokra is ellátogatnak. A pletykák a Hi-Fi Rush-t is megemlítik.

Nem is olyan rég röppent fel a szóbeszéd, miszerint PlayStation-konzolokra és Nintendo Switch-re tart a Hi-Fi Rush. Most azonban az XboxEra cikkéből kiderül, hogy a Microsoft valószínűleg nem áll meg a sikeres akció-ritmusjátéknál, és több exkluzív címet is megjelentet a rivális konzolokon.

A cikkből kiderül, hogy meg nem nevezett források szerint a Bethesda játéka még idén, pontosabban kicsivel a Shattered Space kiegészítő megjelenése után fog landolni PlayStation 5-ön. A feltételezéseket csak megerősíteni látszik az a pletyka, miszerint a Microsoft beújított pár fejlesztői PlayStation 5-öt, hogy támogassák a jelenleg is zajló fejlesztéseket.

Ugyan, ezek szembe mennek Sarah Bond, az Xbox igazgatójának 2021-es állításával, pontosabban, hogy az exkluzív címek exkluzívak is maradnak, de be kell látnunk, hatalmas piacot - így bevételt is - hagynak ki a végleges exkluzivitással.

A Hi-Fi Rush megjelenése elméletileg még a 2024-es év első negyedévében meg fog történni, ahogy azt már mi is írtuk. A Starfield és egyéb nagyobb címek viszont valószínűleg csak az utolsó negyedév környékén futhatnak be PlayStation-, illetve Switch-konzolokra.

A The Verge értesülései szerint az Indiana Jones and the Great Circle is megjelenhet PlayStation 5-re, pár hónappal a PC-s és Xbox-os megjelenést követően.

10.
10.
crytek
#9: A MS elég rég nem akar konzolt eladni..beki mindegy min jatszól csak legyél az előfizetőjük az nekik fontosabb.
Az mekkora lenne már hogy lenne olyan cím amiből majd több fogy a sony gépén..bá ezt a ms ugyse harsogná világgá ahogy semmi eladási adatot
9.
9.
pandaril
Lehet egyedül vagyok ezzel a nézettel, de egyszerre lenne ez jó is meg rossz is.
Jó lenne, hisz kvázi "egy helyen" lenne elérhető a lehető legtöbb játék, arról nem beszélve, hogy szinte biztos, hogy ezek a címek nem kerülnének bele a PS Plusba, így ha valaki akarna pl. Starfieldezni PS5-ön, annak meg kellene vennie, ami még a Sony részesedése mellett is haszon a MS-nek.
Másrészt ha ezt meglépnék, tényleg releváns kérdés lenne, hogy miért vegyen az embert Xbox konzolt (most is sok helyen látni, hogy nincs értelme, mert PC-re is megjelenik minden címük), és ha valaki elégedetlen a Sony eddigi teljesítményénel first party meg exkluzív címek terén, annak egyik oka, hogy gyenge a konkurencia (miért erőltessék meg magukat).

De én azért megvárom, hogy mi lesz a hivatalos állásfoglalás.
8.
8.
gyerecske
Hellblade 2-nek örülnék, a többi nem nagy eresztés számomra.
7.
7.
zoli12i
Ezzel elismerik, hogy nem fogynak jól a címek és a GP még mindig nem termel annyit amennyit szeretnének. Így felesleges lesz következő boxot gyártani, és megérősebb lesz csak kiadóként funkcionálni.
6.
6.
Nothing
Helyes. Lassan már nincs egy darab PS exkluzív cím sem, szóval ideje, hogy a sok adakozás után végre visszafelé is működjön a dolog.
5.
5.
crytek
Így kellene mindennel hogy minden jön mindenre. Azt hogy esetleg 2-4-5 év múlva csak ,de legalább jönni.
De nem vegyél mindent 5féle vr szemcsit , 3 féle konzolt vagy legyen még pc-d is. STB. Hulladék dolog
4.
4.
Nate Hope
Csak az Indy jöjjön PS-re, több kívánságom nincs.
3.
3.
Trottenbauer
#1: A nagy pénz,legalábbis a Sony-nál,a külsős játékok után bezsebelt jogdíjakból jön,azaz,neki nagyon is érdeke a minél több konzol eladás.A saját játék,hardver és előfizetés neki sok melóban és pénzben van,míg az előbbihez "csak" le kell hajolni.
2.
2.
Br1sk
Lehet az a tervük hogy direkt rosszul optimalizálják a játékokat, hogy a PS gyengébb alternatívának tűnjön a box-hoz képest
1.
1.
Doomsayer
Szerintem jöjjön minden mindenre. Szerintem az a legjobb a játékosoknak is és pénzügyileg is mindenkinek. Hiszen lehet mondogatni, hogy melyik gépből adtak el többet, de az az igazság, hogy nem a jövőbeli műanyag és elektronikai hulladékok gyártása hozza a hasznot úgy sem, hanem a játékok. Magukat a játékokat úgyis úgy fejlesztik, hogy minden gépen mennek és menjenek.

Szerk*
Bármelyik pillanatban megjelenhet a Star Citizen Switch-re.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...