A Disney 1,5 milliárd dollárért vásárolt Epic Games részvényeket

  • Írta: aronsz
  • 2024. február 8.
  • Bejelentés
Link másolása
Ez a vállalat legjelentősebb, játékiparban tett befektetése. Persze nem cél nélküli, a két cég közös projektbe vág. A Fortnite világát szeretnék bővíteni a Disney-karakterekkel, egy új játék keretein belül.

A Disney és az Epic Games szociális univerzumot akar teremteni, többek között a Disney, Pixar, Marvel, Star Wars és az Avatar karaktereivel. A közlemény alapján a projekt számos lehetőséget kínál majd arra, hogy ezekkel a karakterekkel interakcióba lépjünk és közösen játsszunk.

A Disney és a Fortnite már korábban is együttműködött, karakterek illetve játékon belüli események során. Arra nem térnek ki külön, hogy a végeredmény pontosan mit takar majd. Egy Metaverzum szerű Fortnite-ot kell elképzelni, ahol nemcsak a híres karakterekkel, de egymással is tudunk majd interaktálni, vagy egy teljesen új játék lesz, különböző játékmódokkal, esetleg a LEGO Fortnite, a Rocket Racing vagy a Fortnite Festival stílusát követve.

Azt leírják, hogy a játékosok majd felfedezhetik és megalkothatják a saját világukat "Disney-módra" és számtalan lehetőség lesz “interakcióba lépni a tartalommal” illetve a népszerű karakterekkel. Azt is kiemelik, hogy a játékosok megoszthatnak majd egymással bizonyos tartalmakat. A megjelenésről nem kaptunk infót, csak annyit, hogy egy “több éves projektről” van szó.

8.
8.
hedzsooo
#5: +1 Igen, arra is ugyelnek, igaz
7.
7.
hedzsooo
#6: Az igazabol ugy van, h az EPIC is sz@rasig van penzel, ugyhogy annyira nem kell felteni az EGS miatt, mert azt eleve nem a fo penzkereseti forrasuknak terveztek, sot. Meg ugye koltenek is javaban ra, sz'al inkabb minuszban vannak vele folyamatosan

A Disney olyan giga franchise-okat visz 200%-ig majd a Fortnite vilagaba, mint pl. a STAR WARS, vagy a PIXAR-cimek, ja + ugye pl. vmi MARVEL is ugye mar a Disney zsebeben... Meg az uj cimeik mellett azert a Disney regebbi/sajat hazon belul letrehozott cimei kozott is van jopar tovabbra is eleg nagynak szamito.
Az EPIC a Fortnite-hoz most ugy kapja majd ezeket, hogy a Disney meg ugye most fizetett is nekik erte 1.5 milliardot USA $-ban... Amugy szerintem sem erdemes spekulalnod nagyon. :)
6.
6.
Chdz
EGS viszi a pénzt és kénytelenek voltak eladni egy x%-nyi részvényt, a Disney szarásig van, volt annyi készpénzük, csaptak is rá. Nem kell spekulálni itt semmit.
5.
5.
delphijos
#4: Akinek meg nincs b@szo hardver, van performance mód, és egyáltalán nem vállalhatatlan.
4.
4.
hedzsooo
#2: +1 Na igen, nem beszelve az UE-rol is, bar itt konkretan most a Fortnite-rol volt szo csak, a kettot azert ne keverjuk. EDIT: Persze a Fortnite is amugy az UE legfrissebb verziojara mindig at van ultetve, igy persze jogos emliteni az UE-t maga a Fortnite cim mellett ennel a cikknel is. EZ is 1 ok a Fortnite toretlensegenek, technikailag sem avult el, hiszen az Epicnel folyamatosan beujitjak a grafikus motort is alatta.
Igy, amugy a Fortnie minimum gepigenye/rendszerkovetelmenye is novekedett az evek soran a megjelenese ota, viszont akiknek a legujabb hardverek figyelnek a Gaming PC-ben, a latvany is jelentosen javult az evekkel a Fortnite-ban, a stilizalt/meses/rajzos (mondhatni Disney-s) megjelenitesi stilust persze megtartva.

De nyalvan az UE meg filmes berkekben is tovabbra is egyre nepszerubb, animacios filekhez pl. 1 uj Star Wars-os animacios sorozathoz is elegge jo cucc az UE jelenlegi verzioja. Itt 1 kis ausztralias szosszenet a mostani UE-el "osszedobva": https://vimeo.com/430044693 (Ja, mar ez a video is amugy 3 eves, sz'al annyira nem is a legfrissebb UE van alatta tehat.:)
3.
3.
hedzsooo
Vannak akik (pl. elozo kommentben is ld. Crytek kollega) zsigerbol elitelik ami szamara nem tetszo/nem erdekli. Ennek ellenere a Fortnite toretlenul sikeres masoknal meg. Meghozza boven elegendo jatekosnal.

Ezt amugy a LEGO is meglathatta nemregiben, hiszen a LEGO-nak mar el is indult a sajat kis univerzuma a Fortnite-en belul. Bizony eleg nagy sikerrel, ahogy az rendszerint lenni szokott videojatekoknal is, ha LEGO-rol van szo.

Na most ugye a Disney mar nem csak az ami par evtizede volt, hiszen kozben olyan aprosagok is hozzajuk kerult mint pl. Star Wars franchise jogai...

Mar volt a Fortnite-ban tobbszor is idoszakos Star Wars orulet, most nyalvan a LEGO sikeret latva a Disney is ugy gondolta ideje jobban odatennie magat a Fortnite-os jatekosoknal, aztan meg nagyobbat szelni maganak majd abbol a sutibol, ennyi.;)
2.
2.
TrishtanAG
#1: A jövő szórakóztató-iparának szép szeletét fogja kitenni a Ready Player One-ban látott cucc, aminek a megvalósítására jelenleg az Unreal Engine, meg a Fortnite a legjobb. Ezt látják benne.
1.
1.
crytek
Az igen... vajon mit látnak benne?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...