Mi a helyzet a Gearbox jelenlegi projektjeivel?

  • Írta: zoenn
  • 2024. március 3.
  • Pletyka
Link másolása
Habár a Borderlands 4 és a Tiny Tina’s Wonderlands 2 fejlesztése jól halad, a stúdión belül állítólag nagy a bizonytalanság a felvásárlás előtt. Nem vesznek fel embereket, késik a fizetés, és emiatt néhány kulcsfejlesztő is távozott a csapattól.

A héten számoltunk be róla, hogy nagy eséllyel a Gearbox Entertainment kiválik az Embracer Groupból, így a stúdió megmenekülhet, de az átmeneti időszakot sajnos nagyon megsínyli a stúdió. A hírek szerint még márciusban bejelenthetik a vevőt, ám addig is haladnia kell a folyamatban lévő projekteknek.

Már ami meg maradt belőlük. A Kotakunak két forrás is megerősítette névtelenül, hogy nem kevés kreatív bizonytalanság van a csapaton belül. Az új projektek és IP-k fejlesztését leállították, hogy kizárólag a Borderlands 4-re és a Tiny Tina’s Wonderlands 2-re összpontosítson a stúdió. Még a Borderlands folytatásának vezetői csapatát is átalakították azzal a céllal, hogy a lövölde "átjusson a célvonalon".

A korábbi technikai igazgató, Randel R. LinkedIn-profilja alapján a Tiny Tina’s Wonderlands 2 nem igazi folytatás lesz, hanem egy soft reboot. Állítólag mindkét lövölde munkálatai rendben zajlanak, de az elbocsátások rányomták a bélyegüket a cégre. Egy fejlesztés hajrájában bizony kemény dió, ha nem vehetnek fel új embereket és befagyasszák a fizetéseket. A bizonytalanság miatt néhány senior fejlesztőt is elveszítettek.

Reméljük, hamar túl lesz a holtponton a Gearbox és a felvásárlás után újra erőre kap.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...