Ritka, de súlyos bug miatt veszíthetik el a játékaikat a PlayStation-tulajok

  • Írta: pandaril
  • 2024. március 7.
  • Hír
Link másolása
A hiba nem egy-két embert érintő jelenség, azonban relatíve ritka probléma. Az már nagyobb gond, hogy emiatt a digitális vásárlások és az előfizetés révén a könyvtárunkhoz adott játékok elveszhetnek.

Egy Reddit-felhasználó egy igen terjedelmes és részletes posztban számolt be egy furcsa bugról, ami az upvote-ok száma alapján nem egy izolált eset. A dSuds2342 nevű felhasználó leírása szerint március 3-án el akarta indítani a Helldivers 2-t, amire egy hibaüzenet volt a válasz a konzol részéről. Egy gyors keresés után a "Restore Licences" opciót választotta, azonban ennek köszönhetően a 2007 óta létező fiókjához 2024. február 29. 23:50 előtt vásárolt vagy a fiókhoz adott játékok nem jelennek meg a megvásárolt címek között, és nem is fért hozzájuk.

A posztoló egyértelműen leszögezte, hogy ez nem egy digitális kontra lemezes játék vita, hanem egy bug. Mivel számos visszajelzést kapott arra vonatkozóan, hogy ezért nem szabad digitális formában játékot vásárolni, megjegyezte, hogy meglátása szerint ha egy frissítés révén használhatatlanná válna a konzol optikai meghajtója, az is épp ugyan ilyen súlyos hiba lenne, nem pedig érv a másik megoldás mellett.

A dolgot tetézi, hogy a jelenség relatíve kis számú felhasználót érint, és őket is rendszertelenül, így nagyon nehéz megmondani, hogy mi is pontosan a kiváltó ok, és hogyan lehet elkerülni a hibát, esetleg megoldani azt. A felhasználók egyértelműen egyetértenek abban, hogy a PlayStation ügyfélszolgálat nem igazán nyújt komoly segítséget az ügy megoldásában. Egyesek tudni vélik, hogy a Sony március 21-én fog élesíteni egy javítást az amerikai felhasználók számára, mások szerint Kanadában és az Egyesült Királyságban már javították is ezt a bugot. A kommentek alapján egyesek könyvtára november óta zárolva van. A hibával kapcsolatban a Sony egyelőre nem nyilatkozott.

8.
8.
Extol
#5: Nem, az hogy van olyan bug, (ha az volt egyáltalán) vagy akármilyen körülmény ami miatt mindened odalesz. Ja, hogy nem érdekel, értem.
7.
7.
Zisten
Nálam más hiba jelent meg a jómúltkor, ami miatt a Sonyval 200 levelet váltottam.

# Anno megkaptuk a Mafia 3 játékot havi játék ként PSPlus-ba.
# Majd a Trilógia bekerült a mostani PSPlus Premium csomagba is, ott számomra letöltés alá került mindhárom játék.
# De mivel ebbe a csomagba lévő játékok nem örökre maradnak, eljött a nap és kikerültek a csomagból.
# Ahogy a Premiumba törölték, rögtön utána megkaptuk a Mafia 1et havi játék ként.

Mi volt a problèma sorozat, ami elindult?
- Nem tudtam elrakni a Mafia1et mert úgy érzékelte "már birtoklok belőle egy példányt", mivel a premium alatt elraktam.
- Viszont a Mafia 3at pedig nem engedte letölteni.

Írtam az ügyfélszolgálatnak. Gyerekek, rengeteg, de tényleg rengeteg emailcsere. Ott ugye eleve az a baj, hogy nem egy emberhez tartozik egy ügy hanem mindig aki éppen ott van az foglalkozik vele.
A másik gond, hogy a problèma nem lett megoldva a Mafia1et meg csak egy hónapig tudod eltenni, és adfig leveleztünk, hogy lassan kezdtem kicsúszninaz időből. Mert a levelezés vége nem egy hónap volt.
De mi is történt pontosan.


- Levelem elment a problémával.
+ Próbáljam meg a Licensz visszaállítást.
- Próbáltam, nem ment.
+ Akkor mivel most kikerült a trilógia a Premiumból, "TÖRLI A MAFIA LICENSZT" és akkor már el tudom rakni a ehavi Mafia 1et a könyvtáramba.
- Ettől kaptam agyf@szt. Mondom ember micsinálsz? (De ez ugye emailbe.) Igen, most el tudom tenni a Mafia1et (KÖSZÖNÖM), de ezzek törölted a Mafia3at. Mert a storeon ezzel fizetős lett a Mafia3. És ezt én anno megkaptam PSPLUSba ingyen, azt már nem tudom többé elrakni a könyvtáramba. (Volt egy válasz email amiben egy olyan alkalmazott írt aki értett is a munkàjàhoz mert leírt nekem egy folyamatot mit végezzek el, de az se segített)
+ A Mafia3 licensz ott van, megvan, ő látja. Végezzek el egy Licensz visszaállítást. (Na, és itt elkezdődött a "licensz visszaállítás" végtelen ciklusa a levelezésben.)
- Elvégeztem, de nem oldotta meg a problèmám.
+ Végezzen licensz visszaállítást, (ebből váltottunk pár levelet.)
- Mondom emberek, OLVASSÁTOK MÁR VISSZA A LEVELEZÉST! Mert 20x írtam már le ugyanazt, hogy a licensz visszaállítás nem működik. Olvasd vissza mi a probléma! Olvasd el mi történt eddig és csak utána válaszolj!
+ VÉGTELEN CIKLUS, Licensz visszaállítás.


Mivel én játékos vagyok jobban emlékszek dolgokra mert ebben élek, ő meg csak egy munkás.
ELKEZDTEM GONDOLKODNI ÉS NYOMOZNI.
Visszakerestem melyik hónapban jött a Mafia3, melyik havi jàtékokkal.
Visszamentem addig a PC- böngésző store-ban a letöltőlistámon (amin nem kis idő) és látom ott az össze akkori havi játék, de a Mafia3 nincs ott.
Viszont én emlèkeztem valamire.
Amikor kijött a Mafia 3 trológiával a "Definitive edition" akkor mindenki, aki rendelkezett a korábbi sima Mafia3 játékkal, annak a rendszer automatikusan megadta a definitive edition verziót.
Mi volt a probléma?
A Mafia 3 amit én elraktam PSPlusba az a sima volt. Annak meg volt a licensz, azt látták ők a rendszerbe, DE AHHOZ MÁR NEM MUTATOTT FIZIKAI CÍM... SEHOL!
A sima Mafia3at leszedték a storeból és már csak a definitive edition érhető el.
De ezt is 20x leírtam nekik, hogy küldjön egy linket, hogy hová mutat az a licensz, a storenak melyik játékára.
VÁLASZ: Azt nem tudja elküldeni, mivel már nincs a havi ingyenes játék közt.
ÉN: De, ha egy játék az enyém és rámegyek a store-on a játék oldalára, akkor ott nincs külön oldal a PSPlus verziónak oldala, csak a játék oldala van és le tudom tölteni. Adja meg azt az oldalt, amin az a Mafia3 van amit le tudok tölteni.
VÁLASZ: Végezze el a licensz visszaállítást.
-------

Itt most már megunva az egyhavi levelezést felhívtam őket.
A srác rendes volt nagyon.
Eljátszottunk egy kicsit.
Mondtam neki, hogy szerintem mi lehet a problèma, hogy amire az én licenszem szól az már fizikálisan nincs fent.
Probléma nem oldódott meg a telefonra se.
Srác mondja, hogy indít egy új levelezést a technikus kollégáknak, ő leírt abban mindent. Küldjek egy kèpet a PS könyvtáramról a konzolon, hogy tényleg nincs ott a mafia 3.
Elküldtem.
Na mondom remélem most már sinen vagyunk.
Megjött a válasz levél pár nap múlva: "Licensz visszaállítás".

Haverok ezt átélték velem mint egy teleregényt. Már röhögtünk. Mondtam nekik, hogy én màr amúgy leszarnám a Mafia3at, ezt már elvből nem engedem el. Hibáztak, hozzák helyre!

Volt még talán 2 levélváltás, hogy most már tényleg, ne szórakozzunk egymással, hozzák helyre a hibát!
A kirartás végül mondhatni meghozta gyümölcsét.
A vége az lett, hogy megkaptam a teljes trilógiát ingyen örökre. Még a mafia2t is amit nem kellett volna.

UI: Fene se tudja hány játékot vesztettem el azóta, amit régen PSPlus alatt kapta... csak MÉG nem tudok róla.
5.
5.
HMoody
#2: Mit? Hogy vannak bugok? Nagy meglepetés. :)
2.
2.
Extol
Ez egy nagyon sötét jövőt vetít előre
1.
1.
xanatos0911
You’ll own nothing… and be sad, too.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...