Hírarchívum - 2023. december

Elhunyt James McCaffrey

A színész szólaltatta meg Max Payne-t és alteregóját, Alex Casey-t is, de számos filmből és sorozatból is ismerhetjük. McCaffrey több évig harcolt a rákkal.

Már elérhető a Game Pass a Meta Questre

A VR-headset tulajdonosai már streamelhetik az Xbox katalógusából erre alkalmas címeket. A nem VR-ra szabott játékok egy virtuális képernyőn keresztül játszhatók.

Érkezik a rangsorolt multiplayer az Armored Core VI: Fires of Rubiconba

A FromSoftware holnap élesíti a játék legújabb frissítését, ami többet között a rangsorolt PvP-t is lehozza majd a mechruhás játékba, de új térképeket is kap a játékmód.

Tarolt a Call of Duty és a PlayStation 5 novemberben Európában

Az európai piacokat átfogó felmérés szerint az előző hónapban magasabb volt a videójátékokhoz kapcsolódó forgalmi mint tavaly, és nemcsak a játékok fogytak jól, hanem a Sony konzolja is.

Konzolokra tart a PlateUp!

A tavaly nyáron PC-re megjelent sikerjáték jövőre jelenik meg az előző- és jelengenerációs platformokra, így tovább bővülhet a roguelite menedzsmentjáték rajongóinak köre.

Itt vannak a 2023-as Steam Díjak jelöltjei

A Valve a saját áruházában elérhető játékokat méretteti meg az év végén, ahol a közönség szavazatai döntenek majd. Szavazás csütörtökön indul, és egészen az új év második napjáig lehet voksolni.

Új spinoff-sorozat készülhet az Addams családból

A Netflixnek annyira bejött a Wednesday-re fókuszáló sorozat, hogy úgy döntöttek ideje a spinoffból spinoffot készíteni, és elkezdtek tárgyalni egy olyan alkotásról, ami Fester nagybácsit helyezné a középpontba.

Konzolokra tart a Choo-Choo Charles

Az idei év egyik legzakkantabb horrorjátéka, a Choo-Choo Charles berobog konzolokra is még ebben az évben, de a Nintendo kézikonzoljára csak jövő év elején érkezik meg.

Eltávolítják Steamről a Godust és a Godus Warst

Peter Molyneux istenszimulátora és annak a háborúkra fókuszáló mellékága lekerül a Steam kínálatából és feltehetőleg utána már nem is lesz lehetőségünk beszerezni a játékokat. Akik már rendelkeznek az alkotásokkal, azok ugyanúgy játszhatnak tovább.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Közeledünk az év vége felé, már lement a kötelező videójáték-oscar, megjelent az összes nagyobb cím és beköszöntött a karácsonyi uborkaszezon. Ne várjunk nagy megjelenésekre játékok terén, filmekből viszont okozhat meglepetést pár alkotás.