Resistance 3

PlayStation 3

Akció, FPS
Kiadó: Sony, Fejlesztő: Insomniac Games
A nagysikerű Resistance harmadik része, kizárólag PlayStation 3-ra - a játékhoz természetesen DLC-k is megjelentek.
Értékelés: 8.5

GC 2019: A Sony felvásárolta az Insomniacot

Úgy tűnik, a Sony is tud stúdiót vásárolni, ha kell: a japán cég bejelentette, hogy felvásárolta a legutóbbi Pókember-játékot is jegyző Insomniacot - a csapat innentől már csak PlayStation-exkluzívokat fejleszt majd.

Resistance - az Insomniac nem tervezi folytatni

Az Insomniac Games közösségi menedzsere, James Stevenson nemrég interjút adott a Findernek, amiben elárulta, a csapatnak nincsenek tervei a PlayStation 3-ra készült Resistance-trilógia folytatásával.

Leállnak a Resistance-trilógia szerverei

Holnap, azaz április 8-án végleg leállnak a Resistance-trilógia multiplayer szerverei. Ha nosztalgiáznál egyet a PS3 exkluzív címeivel, akkor még ma megteheted, aztán könnyes búcsút kell venned az online porciótól.

Gran Turismo 5 - jövőre vége az online multinak

A Sony jövőre több PlayStation 3-cím online támogatását is megszünteti, így a Gran Turismo ötödik részének is leállnak a szerverei, és a Resistance-trilógia sem játszható majd az interneten.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Ezen a héten is lesz egy-két érdekes cím, jóllehet az igazi megjelenési dömping már lecsengett, nincs más dolgotok, mint vásárolni és játszani. Még szerencse, hogy közeleg az év vége, lesz idő rá bőven!

Decemberben érkezik a Resistance Collection

A Sony egyelőre az amerikai premier dátumát erősítette meg, ám a nyakunkat tennénk rá, hogy az európai megjelenés sem várat sokat magára. Az Insomniac Games FPS-sorozatának mindhárom része helyet kap a csomagban, s ezúttal a pontos DLC-felhozatallal is tisztában lettünk.

Télen jelenik meg a Resistance Collection

A Sony egyik legjelentősebb first party FPS-sorozata végre gyűjteményes formában is megjelenik - ezzel a hírrel még adósak voltunk a héten. Az Amazon webáruház szerint a csomag még a tél folyamán napvilágot lát, ha kimaradt volna a PS3 egyik legjobb lövöldözős sorozata, ruházz be rá!

Ezért nem lett Halo a Resistance-ből

Az Insomniac Games vezérigazgatója egy interjúban ismerte el, hogy a Resistance sosem tudta megismételni a Halo sikerét, és nem vált olyan éllovas címmé a Sony számára, mint a Bungie fejlesztése a Microsoftnak. Szerinte a második résznél rontották el, a harmadiknál már próbáltak javítani.

Nincs tervben a Resistance folytatása

Három fő játék és két kézikonzolos mellékág után úgy látszik, kifulladt a Resistance frencsájz - legalábbis a készítők szerint. Ez nem éppen biztató jel a rajongók számára, nagyon is elképzelhető, hogy a Sony jó időre jegelni fogja a sorozatot. Persze ne legyen igazunk.

Szakított az Insomniac a Resistance-szel

Az Insomniac ugyan korábban is utalt rá, de most már gyakorlatilag biztos: a fejlesztőcsapat nem foglalkozik többet a Resistance-sorozattal, az új projektjeire szeretne koncentrálni. Nem tudni, hogy miért döntöttek így a srácok, vagy mennyire játszott ebben közre a Sony, ahogy azt sem, hogy mi lesz a Resistance jövője.

Resistance 3 - érkezik a Brutality DLC

Úton van a Resistance 3 legújabb letölthető csomagja, mely a beszédes Brutality pack névre hallgat. A kiegészítő új játékmódot, új fegyvereket és zúzós új zenéket hordoz magában, s a legszebb az egészben, hogy a heti PlayStation Network frissítéssel már elérhető lesz.

Megugrottak a 3DS eladásai Amerikában

Megérkeztek az NPD Group szeptemberi toplistái, az Egyesült Államokban a múlt hónapban még a Madden NFL sikere ellenére is csökkentek a szoftvereladások, és a konzolok értékesítései is visszaestek. A Nintendo 3DS megtáltosodott némileg, persze az óriási árcsökkentés után ez nem meglepő.

Nem veszik eléggé a Resistance 3-at?

Megjött, leteszteltük, aztán elfelejtettük. Úgy tűnik, hogy a játékosok java része még a második pontig sem jutott el, hanem rögtön megvenni is elfelejtette. Az első havi eladások ugyanis messze alulmúlják a második rész teljesítményét, ami nem jelent sok jót.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Megint sűrű hétnek nézünk elébe, több olyan cím is szerepel a felhozatalban, amivel mindenképpen érdemes lesz futni egy kört. A leginkább várt anyag természetesen nem más, mint a Rage: John Carmack és az id Software vadi új címmel és engine-nel mutatkozik be a héten, mi pedig nem győzünk várni rá.

A Modern Warfare 3 lehet a karácsonyi sztár

Valószínűleg nem árulunk el nagy titkot azzak, hogy ősszel, év vége felé azért szaporodnak meg annyira a megjelenések, mert közeledik a karácsony. A Nielsen piackutató cég ezért is készíti el évről-évre a felmérését, melyben arról kérdezi az embereket, milyen videojátékot vennének meg az ünnepi szezonban.

Második helyen nyitott itthon Red Orchestra 2

Rögtön a megjelenése után a második helyre küzdötte fel magát a Red Orchestra folytatása: a második világháborús FPS-ek tucatjai közül realizmusával kitűnő játékot imádták a magyarok, csak éppen a Dead Islandet nem tudta lenyomni, ami még jobban szerepelt, mint a múlt héten.

Élen nyitott itthon a Dead Island

Bár nem indult problémamentesen a Dead Island rajtja, a játékosokat látszólag meggyőzte a Techland: a lengyel-magyar barátság jegyében a hazai gamerek is alaposan bevásároltak a trópusi hangulatot zombiirtással megvadító akció-szerepjátékot. A Resistance 3 is szépen nyitott, de neki nem futotta dobogóra.

Resistance 3 - itt a launch trailer, úton az első DLC

A hét legkelendőbb címe PS3-fronton a Resistance 3 lesz, az Insomniac shootere még az eddigi próbálkozásainál is összetettebbnek ígérkezik - ahogy azt már a nap folyamán megírtuk. A megjelenés örömére a Sony fellőtte a játék új trailerét, melyben az egyik legtutibb fegyverről, a Cryogunról lesz szó.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Végre itt a szeptember, végre vannak játékmegjelenések - most nem csak úgy mondjuk, tényleg vannak. A listán több nagyobb cím is felvonul, érkezik a Dead Island, jön a Resistance várva-várt harmadik része, kapunk új Warhammer 40.000-játékot és visszatér a Star Fox is.

Resistance 3 - összetettebb, de tanulhatóbb

Úgy tűnik, az Insomniac elkövetett egy nagy hibát a Resistance 2-ben: a fegyverrendszer túl összetettre sikerült, ezért sokan nem értették, így sokan nem igazán szerették a játékot. A fejlesztők szerint azonban most úgy lőtték be a rendszert, hogy még az egysejtűek is szépen, lassan megtanulják.