Gran Turismo 5 - jövőre vége az online multinak

  • Írta: fojesz
  • 2013. december 27.
  • Gyászhír
Link másolása
A Sony jövőre több PlayStation 3-cím online támogatását is megszünteti, így a Gran Turismo ötödik részének is leállnak a szerverei, és a Resistance-trilógia sem játszható majd az interneten.

A Sony több játékának is megszünteti az online támogatását jövőre, és bár a cég nem részletezte, hogy miért pont ezeket a címeket küldi nyugdíjba, valószínűleg úgyis az ilyenkor szokásos "kevesen játsszák" sablonválaszt kapnánk.

Akárhogy is, érdemes felkészülni, hogy január 28-án a MAG, a SOCOM: Special Forces és a SOCOM: Confrontation, március 28-án a Resistance-trilógia egyes részeinek, május 20-án pedig a Gran Turismo 5 (!) szervereit kapcsolják majd le.

Ez azt jelenti, hogy a játékok online multiplayere játszhatatlanná válik, illetve a MAG és a SOCOM: Confrontation lemezeit eltehetjük poháralátétnek, mivel ezek a címek nem rendelkeznek offline üzemmóddal.

53.
53.
DON GONDOCS
Hogyis volt drága sony? Az új ps megjelenésével, a ps3 is teljes támogatást élvez a következő években? Mondjuk a GT5 kívül a többi nem annyira megrázó csak ugye a multi-only játékot megvásárlók, kaphatnának egy ingyen letölthető játékot cserébe.
52.
52.
#51: Max Payne 3 3 euróért tényelg az volt. :D
51.
51.
Dugong
#45: Igazi karácsonyi csoda :)
49.
49.
shatterhand
#46: Ha nem nyavajgok az hol jelenti azt hogy zsírkirály a sony?
De örömmel várom az idézetet,hogy hol istenítem szó szerint a sony-t.
48.
48.
trion96
Most igazat adok az xboxosoknak. a gt5 szerver lelövése nagyon csúnya dolog, még legalább egy évet várhattak volna. Viszont félek, h az MS ha ezentúl csinálni fog valami hülyeséget, akkor ezt fogjuk hallgatni vagy 3 évig, hogy a sony is mekkora paraszt volt :D
47.
47.
Reccs!
#46: ne próbálj meg észérvekkel meggyőzni egy elvakult fanboyt, veszett fejsze nyele
46.
46.
p3ti
#43: "ha fant keresel azt mashol tedd mert leszarom a ps/xbox parharcot"

Eddig végig azt magyaráztad hogy mennyire zsírkirály a Sony, most meg már nem érdekel?

Amúgy nem értem mit kell küzdeni. Kész tény hogy viszonylag "aktuális" játékoknak leállítják a multiját.... ami nem igazán szép húzás, pláne a GT5 és esetleg a Resistance 3. részénél. Nem fog senki belehalni, nem fog senki elvérezni, de attól még kicsit elhamarkodott.
45.
45.
Ooorky
#30: Eközben a PC-sek
http://www.youtube.com/watch?v=bUo1PgKksgw
42.
42.
shatterhand
#39: xbox egy tamogatasa meg egy ott szunt meg ahol az x360 elindult. na bumm
39.
39.
Dontrip
#34: Tényleg totál normális, hogy egy játéknak leállítják a szervereit. A Forza 2-nek is év elején zárták le részlegesen (az online játék működik, de az aukciósház stb már nem) a multiplayerét. Annyi, hogy az F2 egy lassan 7 éves játék.



37.
37.
Panda HUN
#30: Miért is kellene most a boxról meg a live-os ingyen játékokról beszélni egy olyan hírnél ami arról szól, hogy a Sony éppen egy jó folyósat f.sott a felhasználói arcára, az ilyen idióták meg mint te is éppen kenik szét a képükön és azt hümmögik maguk elé: "Csokipakolás, this for the players...hmmmmm..."
36.
36.
a resistance trilogia? a harmadik resz nem egy regi cucc erre nem lesz jatszhato? ez mekkora hulyeseg...
33.
33.
wakeup
#24: Nono, a TDU2-t pont most vettem meg steamen kemény 500 ft-ért, és még nagyon is mennek még a szerverek.
30.
30.
shatterhand
#18: Ezt a 15-20%ot meg mond annak akinek nincs ps3a és beveszi. Ez max sima évközbeni akcióra igaz. Karácsonykor NFS rivlast 4000ért vettem (bár ez még annyit se ér), Dead Spacee3at most kb 1000ért fogom (de te biztos megdumálod,hogy 1200-ról van leárazva). Space marine 15000, Bioshock 1-2 is fillérekért van most.
3havi plusszal most kaptam Borderlands2-t, DMC-t. Amit meg lehet dumálni,hogy csak bérlem, viszont ez minden egyes plusz előfizunál játszható. Amilyen az éves kínálat az meg szinte mindig van. Újra aktív játszható a gépemen a battlefield3, assassin creed3, X-com, space marine, sleeping dog, uncharted3,meg az összes tavalyi kínálat amit leszedtem azóta.

De tényleg rohadt smuci a sony. Bár el nem tudom képzelni ezek a kommentek hogy nem jönnek elő az xboxnál amikor olyan 5éves játékokat ad oda amiket minden szerencsétlen már 20szor végigjátszott. És ezeket is kettésével adja ki, nem 20asával vagy 100asával.
29.
29.
shatterhand
Azért látni,hogy a kommentek nagyrésze vagy soha nem játszott velük vagy elvakult ps ellentáborból való. Az egyetlen fura leállás a GT5. De most jött ki a 6. és a többség arra várt. Aki meg úgyis nagy GT-s az meg alapból odamegy. 5. részt leszámolva még online se volt mégis tudtunk velük évekig játszani akár time trial versenyt is (gtballor szervezésében).
Resistance 1-2 lelőve. Régiek, ott a sztorija és már kevesen nyomták. Viszont ott a Killzone2 amit meg nem lőnek le. Felmész multizni még mindig sokan nyomják.
Socom confrontation. 3. kommentelőnek: 5évre kifizette jancsi? 5év alatt nehogy már ne érje meg a pénzt a sok multi. Én csak 4 hónapig toltam nonstop hardcoreban, de már az megérte. A legjobb multis játék a generációban. Az 5év ahhoz képest végtelen. De különben is kivel akarta már tolni? Az addig jó alapból amíg vannak haverok, magyarok. De azok is szép lassan lemorzsolódtak. Egy fifát akkor ne is vegyél mert 2évig jó csak az online része ember. MAG-ról nem is beszélve ami már kezdet óta vegyes. Ott aztán nem sok fanatikus maradt. De egy online multiról szóló játékot meg nehogy már örök időkre várd.

28.
28.
akifourteen
27.
27.
Dontrip
#24: Egyébként amit az EA csinál tényleg ezerszer rosszabb.
26.
26.
Jani379
"This Is For The Players"
24.
24.
simon 555
Az egyetlen játék aminél nem szép az a GT5.
A többinél érhető lévén senkin nem játszik velük. Minek fizessék a szerverek fenntartását ha senki nem játszik rajtuk? Fogadok a legtöbb akinek nem tetszik, még csak ki sem próbálta ezeket a játékokat.
A MAG szerverlekapcsolását már régóta mondogatják, már épp itt az ideje. Nagyon nagy fun lehet egy olyan játékkal játszani aminek a 256 playeres multi a lényege 10 játékossal:)
Olyanok vagytok mintha csak a Sony csinálná ezt. Az összes kiadó meglépi ezt azoknál a játékoknál amiket nem játszanak. TDU2 szerverek is lekapcsoltak, pedig az sem öreg játék. Vagy az EA sportjátékai. Pl az EA MMA játékának alig 2 évvel a megjelenés után lekapcsolták a szervereit. Army of Two szerverei sincsenek már. Dirt2 szerverei is lelőve. Az új FIFA Street szerverei is mennek március végén, valamint a FIFA 12 szerverei és a FIFA Managaer 12 szervereinek is vége lesz. Azok végett miért nem lázad(ott) senki?
Ez nem a generációváltás végett van, ez mindig is volt. Minden évben lőnek le szervereket minden platformon. Ha sokan játszanak egy adott játékkal akkor a szervereket nem fogják lelőni.
21.
21.
Obiwan HUN
20.
20.
Zombiekiller6
Még jó, hogy nem azokét is amikkel szoktam! Szerence, hogy ezek nincsenekeg és nem is lesznek...
18.
18.
Dontrip
#12: azok a 15-20% kedvezmények nagyon komolyan hangzanak. :)
15.
15.
NECROSMOKE
A KU.VA nénikéjüket. Szencse a GT 5 multis trófeák megvannak, de a Resistance 2-vel még nem is jatszottam, szóval nagyon bele kell huzzak, hogy meglegyen a PLATINA :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...