Naruto: Ultimate Ninja Storm Demóteszt

  • Írta: Ca$h
  • 2008. július 26.
Link másolása
A rajongók számára bizonyára nem túl nagy újdonság, hogy az X360-as és a PSP-s folytatásokon kívül hamarosan (október közepe felé) megjelenik végre a várva-várt PS3-as Naruto is. Az E3-as bemutató olyan jóra sikeredett, hogy bevallom libabőrök jelentek meg a testem majdnem minden pontján. Főleg mikor a végén megláttam a kis infót, miszerint hamarosan letölthető lesz a stuff demo változata. Hát nem kellett sokat várni rá, itt van, és mi nem voltunk restek letesztelni nektek, maradjatok velünk!
Elsőként, örömmel közlöm veletek, hogy a hírek miszerint PS3-on fog megszületni minden idők legjobb Narutója nem túlzás, a jelenlegi tényállás szerint ez több mint valószínű. Szakítva a hagyományokkal egy egészen különleges perspektívából tudunk majd harcolni, amit leginkább amolyan 45 fokos TP (Third Person) hátsó nézetnek lehetne nevezni. Eleinte egy picit furának fog tűnni, de verekedés közben több, mint elégedettek lesztek vele. Arról nem is beszélve, hogy a kamera mindig onnan mutatja nekünk az eseményeket, ahonnan a legelőnyösebb, sokszor az is előfordul, hogy miközben rendesen osztjuk szerencsétlen ellenfelünket, forog velünk az egész világ ezzel még nagyobb hangsúlyt adva annak, hogy mekkora királyok vagyunk.


Ellentétben a jól megszokott irányítással, ezúttal egy picikét át lett alakítva pár gomb, ezzel még összetettebb és profibb élményt nyújtva az újonc illetve veterán játékosoknak egyaránt. A D-Paddal tudjuk a nálunk lévő négy tárgyat használni. A kör megmaradt a jól megszokott akciógombnak, amit folyamatosan nyomogatva akár 20-30 ütéses kombót is be tudunk vinni az ellennek, persze csak akkor, ha ő éppen nem nyomogatja velünk együtt a védekezést és teleportál a hátunk mögé.


Az „X" továbbra is az ugrás gomb lesz, ahogyan a négyzettel ugyancsak shurikent tudunk eldobni. Viszont a háromszög megnyomásával tudjuk a legtöbb látványos támadást végrehajtani. Ha folyamatosan nyomjuk, akkor töltődik a chakránk, ha pedig más gombokkal variáljuk, akkor különböző hasznos támadásokat tudunk alkalmazni, mint a speciális Jutsut, vagy éppenséggel a Chakra Shuriken dobást. Ha kétszer nyomjuk meg a háromszöget, majd pedig a kört, akkor jönnek a jól megszokott hihetetlenül látványos titkos technikák, amikből nem csak 1-2 van, hanem annak megfelelően, hogy éppen mekkora a chakránk mértéke változik ez is. Én minimum 3-4-et számoltam össze, de lehet, hogy több is van.


Persze nincsen Naruto szuper titkos technika nélkül, ami valóban nagyon szuperul néz ki: Naruto például megidéz magából vagy 40-et, akik szépen egymás után ráugranak az ellenre, és ha ez nem lenne még elég, akkor egymásból láncot alkotva olyan kumiszt osztanak ki szerencsétlen áldozatunknak, hogy ő csak győzzön belőle felépülni. Persze ez a fajta támadás sem fenékig tejfel, hiszen miközben megy az animáció, nekünk is, és ellenfelünknek is lehetősége van egy véletlenszerűen kiosztott gomb nyomogatásával arra, hogy elkerülje halálos ütésünket.


Itt lép be a képbe a játék zsenialitása, miszerint egyfajta habkönnyű interaktivitást vittek a játékmenetbe. Ez nem csak a titkos technikák közben mutatkozik meg, hanem akkor is, amikor segítségül hívjuk csapattársainkat. Igen, jól olvastátok. Ebben a részben nem egymást felváltva tudjuk megvívni csatáinkat, hanem az L1 illetve az R1 megnyomásával (attól függően hány fős a csapatunk) a csata közben segítségünkre jönnek a többiek, kiosztanak egy jó nagy pofont, időnkét a nagyobb hatás elérése érdekében időben meg kell nyomnunk egy gombot is, ezzel valami hihetetlen látvány orgiát okozva nekünk, és akkor a hatásfokról még nem is beszéltem. Tudom ez nem olyan nagy újdonság, hiszen a Tekkenben már volt ehhez hasonló, viszont garantálom nektek, hogy nem ilyen tálalásban.


Persze azt nem kell ecsetelnem, hogy a grafika olyan szinten gyönyörű, olyan simán, akadozás mentesen fut az egész, hogy a játékosnak teljesen olyan érzése van, mintha magában a sorozatban lenne benne. Nekem nem egyszer volt akkora élményben részem, hogy hangosan kurjongattam nagy boldogságomban. Gyerekek, nekem, aki a Mortalon nőttem fel, ez a demo legyen bármennyire is csak nyúlfarknyi, sokkal nagyobb élményt nyújtott, mint bármelyik hasonló stuff a piacon. Nem tudom, hogyan fogom kibírni októberig, de valahogy csak sikerülni fog. Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom a demot, aki meg nem rendelkezik PS-el, azt csak sajnálni tudom. Hiszen jól sikerült az X360-as Naruto is, de ilyet még nem látott a világ. Nem csoda, hogy Storm az alcíme… nagy vihar közeleg a konzolháborúban gyerekek, és ez még csak a kezdet!

Kapcsolódó cikk

19.
19.
szili.anna
18.
18.
Ca$h
jah... annak semmi! =)
17.
17.
zaz
16.
16.
Ca$h
minek nincsen értelme cimbi?
15.
15.
zaz
pedig semmi értelme.
14.
14.
Ca$h
12: a konzolháborút semmi sem fogja eldönteni... =) az mindig is volt van és lesz! =)
13.
13.
Micro Face
Nekem Narutoból az anime is nagyon tetszik és ez a játék is belőle.
12.
12.
zaz
őszintén remélem hogy a "konzolháborút " nem ilyen játékok fogják eldönteni.

11.
11.
Batri
és egy bizonyos Accel 3-ról? :D (ps2)
10.
10.
Ca$h
Abszolút nem tudok semmilyen pc-s megjelenésről... scuzi!
8.
8.
Dcrysis02
Caéh bácsi,Pc irányába nem jön semmi ilyesmi?Hangulatosnak láásam :)
7.
7.
Ca$h
áááááááááá dehogy... =) Narutot akivel ott van Sasuke és Sakura és lehet még választani Kakashit, akivel Guy van.
6.
6.
Batri
gyááááááh Cash csak nem letél naruto fan? xD

amúgy kiket irányithatunk a demoban? :O
5.
5.
Ca$h
Biztos, hogy jó lesz a 360-as is cimbi, emiatt ne aggódj... de ez valami elképesztően durvára sikeredett! =)
4.
4.
Mast3rmind
Én még reménykedem a Naruto Xbox360-as folytatásában! Reméljük hasonló színvonalú lesz! :)
3.
3.
Spaceghost
Nekem is baromira bejött a demo. Enyhén szólva jobban sikerült mint a Dragonball Burst Limit. Alig várom :) Tuti vétel.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...