Lezajlott a Nintendo Media Summit - összefoglaló

Befejeződött a Nintendo Media Summit, amely bár nem sokkolta brutális bejelentésekkel újságíró közönségét, a konzolgyártó összes komolyabb címét felvonultatta.
Befejeződött a Nintendo Media Summit, amely bár nem sokkolta brutális bejelentésekkel újságíró közönségét, a konzolgyártó összes komolyabb címét felvonultatta.

Mondhatni a várakozásoknak megfelelően alakult a tegnap megrendezett összejövetel, a Nintendo inkább az év első felében érkező címeivel és azok pontos megjelenési dátumával próbálta meg elkápráztatni a média képviselőit. Bejelentették a Nintendo DSi XL pontos boltokba kerülési idejét az amerikaiaknak, ami minket egyáltalán nem érint - régóta tudni ugyanis, hogy március 5-én debütál itthon a felújított konzol. A gyártó ugyanakkor azt is megjegyezte: a jövőben jobban rágyúrnak majd a DSi brandre, a közeljövőben pedig nem tervezik új gép bejelentését.

Ugrás a galériához

Az is kiderült, hogy rengeteg olyan játék van a Wii-re és a DS-re, amely különös népszerűségnek örvend. Wii-n 22 belső, illetve 54 külsős fejlesztésű cím büszkélkedhet legalább egymilliós eladásokkal, míg a DS esetében 45 és 63 ilyen program van. Jól megy a WiiWare-nek is: egy külsős elemző cég szerint a hálózat 30 százalékkal bővült tavaly annak ellenére is, hogy a Virtual Console választéka arányosan 25 százalékkal szűkült. A Nintendo összesen mintegy 500 letölthető játékot kínál: 374-et a Virtual Console, 189-et a WiiWare és 127-et a DSiWare szolgáltatásokon keresztül.


Május 23-án érkezik Amerikába a Super Mario Galaxy 2, míg az öreg kontinensen élőknek június 11-ig kell várniuk rá. Az új Mario volt a rendezvény egyik fő látványossága, a Nintendo külön demóval készült az eseményre. Új fícsör lesz a játékban, hogy Mario a WiiMote rázására beássa magát a földbe, hogy aztán az adott planéta túloldalán bukkanjon fel: elvileg ez a trükk nagyobb ellenfeleknél jön majd jól, de egyébként is külön fejtörők fognak ráépülni. Végre láttuk Yoshit is - az új videókban és képeken, ti is megnézhetitek magatoknak.


Egy hónappal korábban, április 23-án kerül boltokba a Monster Hunter Tri, mely a népszerű szörnyvadász-sorozat harmadik része lesz, s egyúttal az első olyan epizód, amely kizárólag Nintendo Wii-re jelenik meg valamelyik PlayStation-platform helyett. Különösen jó hír, hogy a Nintendo is megerősítette: nem kell havidíjat fizetni az online játékért.
Sajnos az új Metroid: Other M-re is tovább kell várniuk az európaiaknak: míg nyugaton már június végén megjelenik a játék, addig a Nintendo csak a harmadik negyedévre ígéri az itteni boltokba kerülést. Szintén nem tisztázott a Dragon Quest IX megjelenése: a szerepjáték nyugatra érkezését ugyan végre hivatalosan is megerősítették, azonban csak annyit voltak hajlandók elárulni, hogy valamikor nyáron jön majd a Square Enix műremeke.

Ugrás a galériához

Külön hírverést kapott az új Prince of Persia Wii-verziója is: a többi változattal egyetemben május 20-án megjelenő Nintendós kiadás mellé ajándékba jár majd az eredeti SNES-es epizód egy példánya is, sőt a többi verzióval ellenben a Wii-s Prince kooperatív módot is tartogat a rajongók számára.

Ugrás a galériához

A Nintendo tonnányi megjelenési dátumot jelentett még be egyébként, a teljesség igénye nélkül megemlítünk néhányat: március 1-jén jön a Mega Man 10,  míg a Sin & Punishment: Successor of the Skies május 7-én, az pedig Infinite Space pedig március 16-án érkezik.

9 komment - szólj hozzá!
Minden, ami fotómód: kövesd az Instagram-oldalunkat!
A Gamekapocs Instagram-oldalát azért indítottuk el, hogy felületet adjunk a magyar játékosok legjobb fotómóddal készített képeinek. Fogd a legjobb alkotásaidat, és csatlakozz hozzánk te is!