Lezajlott a Nintendo Media Summit - összefoglaló

  • Írta: fojesz
  • 2010. február 25.
  • Hír
Link másolása
Befejeződött a Nintendo Media Summit, amely bár nem sokkolta brutális bejelentésekkel újságíró közönségét, a konzolgyártó összes komolyabb címét felvonultatta.
Befejeződött a Nintendo Media Summit, amely bár nem sokkolta brutális bejelentésekkel újságíró közönségét, a konzolgyártó összes komolyabb címét felvonultatta.

Mondhatni a várakozásoknak megfelelően alakult a tegnap megrendezett összejövetel, a Nintendo inkább az év első felében érkező címeivel és azok pontos megjelenési dátumával próbálta meg elkápráztatni a média képviselőit. Bejelentették a Nintendo DSi XL pontos boltokba kerülési idejét az amerikaiaknak, ami minket egyáltalán nem érint - régóta tudni ugyanis, hogy március 5-én debütál itthon a felújított konzol. A gyártó ugyanakkor azt is megjegyezte: a jövőben jobban rágyúrnak majd a DSi brandre, a közeljövőben pedig nem tervezik új gép bejelentését.

Ugrás a galériához

Az is kiderült, hogy rengeteg olyan játék van a Wii-re és a DS-re, amely különös népszerűségnek örvend. Wii-n 22 belső, illetve 54 külsős fejlesztésű cím büszkélkedhet legalább egymilliós eladásokkal, míg a DS esetében 45 és 63 ilyen program van. Jól megy a WiiWare-nek is: egy külsős elemző cég szerint a hálózat 30 százalékkal bővült tavaly annak ellenére is, hogy a Virtual Console választéka arányosan 25 százalékkal szűkült. A Nintendo összesen mintegy 500 letölthető játékot kínál: 374-et a Virtual Console, 189-et a WiiWare és 127-et a DSiWare szolgáltatásokon keresztül.


Május 23-án érkezik Amerikába a Super Mario Galaxy 2, míg az öreg kontinensen élőknek június 11-ig kell várniuk rá. Az új Mario volt a rendezvény egyik fő látványossága, a Nintendo külön demóval készült az eseményre. Új fícsör lesz a játékban, hogy Mario a WiiMote rázására beássa magát a földbe, hogy aztán az adott planéta túloldalán bukkanjon fel: elvileg ez a trükk nagyobb ellenfeleknél jön majd jól, de egyébként is külön fejtörők fognak ráépülni. Végre láttuk Yoshit is - az új videókban és képeken, ti is megnézhetitek magatoknak.


Egy hónappal korábban, április 23-án kerül boltokba a Monster Hunter Tri, mely a népszerű szörnyvadász-sorozat harmadik része lesz, s egyúttal az első olyan epizód, amely kizárólag Nintendo Wii-re jelenik meg valamelyik PlayStation-platform helyett. Különösen jó hír, hogy a Nintendo is megerősítette: nem kell havidíjat fizetni az online játékért.
Sajnos az új Metroid: Other M-re is tovább kell várniuk az európaiaknak: míg nyugaton már június végén megjelenik a játék, addig a Nintendo csak a harmadik negyedévre ígéri az itteni boltokba kerülést. Szintén nem tisztázott a Dragon Quest IX megjelenése: a szerepjáték nyugatra érkezését ugyan végre hivatalosan is megerősítették, azonban csak annyit voltak hajlandók elárulni, hogy valamikor nyáron jön majd a Square Enix műremeke.

Ugrás a galériához

Külön hírverést kapott az új Prince of Persia Wii-verziója is: a többi változattal egyetemben május 20-án megjelenő Nintendós kiadás mellé ajándékba jár majd az eredeti SNES-es epizód egy példánya is, sőt a többi verzióval ellenben a Wii-s Prince kooperatív módot is tartogat a rajongók számára.

Ugrás a galériához

A Nintendo tonnányi megjelenési dátumot jelentett még be egyébként, a teljesség igénye nélkül megemlítünk néhányat: március 1-jén jön a Mega Man 10,  míg a Sin & Punishment: Successor of the Skies május 7-én, az pedig Infinite Space pedig március 16-án érkezik.

9.
9.
Scoo
Super Mario Galaxy 2, Zelda, Metroid: Other M. Ez a három cím garanciák arra, hogy 2010 jó év legyen a wii játékosoknak (és a cégnek, mert tuti megugrasszák megint az eladásokat). De ahogy zola mondta elég sokminden fog még ezeken kivül is kellemes perceket szerezni.



8.
8.
yoshi15
#2: Látom igazán otthon vagy a konzolok világában, hiszen azok a híres sárga kazettás gépek nem a Nintendo termékei voltak, hanem hamisítványok, ezért a rajtuk futó mario sem az igazi Super Mario sorozat tagja volt.
7.
7.
zola2000
Oké ha idei wii exkluzív címekről van szó nem kellett volna kihagynom a sin and punishment 2t, meg a tatsunoko vs capcomot, esetleg az epic mickeyt, meg a muscle marchot (de biztos valaki kijavít hogy még mit nem kellett volna kihagyni és ez csak 2010 :) van elég jó játék wiire is ráadásul exkluzívan csak magyarországon kevés a wiis ezért errefelé nincsenek annyira hájpolva.
6.
6.
zola2000
Hát a monster hunter 3 egy igazi naaagy cím wiire, és az új metroid stílusa sem a megszokott, és team ninja, tehát biztos jó lesz, a zelda mindig hatalmas játék gondolom most sem lesz ez másként, azonkívül jön néhány jrpg is (fragile, tales of graces, sakura taisen), jön még szokásos wiis horror (calling), szokásos keménykedős cuccok (gladiator ad, grinder) hentjáték (no more heroes 2, sengoku basara 3), azért el lehet lenni wiivel idén is (bár a gladiator, a grinder, engem hidegen hagy, de a többi több mint elég).
5.
5.
tibisan
akkor milyen mh 3-as remake lett bejelenve psp-re ?

4.
4.
Mathia$
Nah a PoP kicsit szebb mostmár, elérte a God of War II SD szintjét, remélhetőleg még szépül is, épül is.



A Monster Hunter biztos sokakank tetszeni fog főleg japánban.

Bár szerintem még mindig hiányzik a megszokott mario stb. kívül egy igazi nagy cím wii-re.
2.
2.
Gt17


Én nem hittem volna,hogy a mario ilyen pályát hosszú és siekres pályát fut be nintendo gépeken kb a sárgakazattánál már leírtam :D.
2.
2.
Gt17
(Mé nem lehet szerkeszteni ?:D)
1.
1.
crysis the best
:O A prince of persia már-már olyan mint egy pc-s játék. kihoztak belőle mindent amit csak lehetett :/

Meg ezt a Metroid: Other M-et nem ismerem de ez is szépnek tűnik... fejlődik a Nintendo társadalom :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...