Bezárt a Bizarre és a Propaganda Games

Egy nap alatt két stúdió is lehúzta a rolót, a Bizarre Creations-t az Activision, míg a Propaganda Games-t a Disney Interactive építette le. Az előző hónapokban már mindkét csapat csak vegetált, és bár befejezhették utolsó munkáikat, a kard végig ott lengett a fejük fölött.

A Bizarre Creations vergődéséről már novemberben beszámoltunk, az Activision akkor jelezte először, hogyha 90 napon belül nem találnak jobb lehetőséget, bezárják a liverpooli céget. Bár a 17 éves múlttal büszkélkedő Bizarre mögött olyan jelentős címek álltak, mint a Project Gotham Racing vagy a Geometry Wars, az utolsó játékaik, mint a Blur és a James Bond 007: Blood Stone - dacára a viszonylag jó kritikáknak - nem tudtak kiemelkedő üzleti teljesítményt felmutatni.

Az elmúlt 90 napban az Activision vevőt keresett a Bizarre-ra, de mint mondták, senkit sem érdekelt a stúdió, ezért a bezárás tűnik az egyetlen valószínű opciónak. Az Activision szóvivője szerint a Bizarre kiváló partnerük volt az elmúlt három évben (a kiadó 2007-ben vásárolta fel a csapatot), és minden egyes alkalmazottukkal leülnek majd tárgyalni az esetleges további álláslehetőségekről.

Bezárt a Propaganda Games is

Szintén tavaly ősszel vált világossá, hogy előbb-utóbb a Propaganda Games is lehúzhatja a rolót, s tessék: a Disney Interactive Studios bejelentette, hogy megszüntette a Propaganda csapatát. Az EA-fejlesztőkből verbuvált csapatot 2005-ben alapították, egyik leghíresebb projektjük a Turok kissé félresikerült feldolgozása volt, amelyhez bár tervezett folytatást a kiadó, a projektet végül lelőtték.

Szintén hosszas fejlesztés után, de mégis hirtelen törölték az új Karib-tenger kalózai játékot is: valójában itt látszott először, hogy a csapat lapátra kerül, mert a kalózos cím fejlesztőit már elküldték, és csak a Tron: Evolutionnel foglalatoskodó alkalmazottakat tartották meg. Most, hogy a játék elkészült, értelemszerűen már rájuk sem volt szükség.

22 komment - szólj hozzá!