Ron Gilbert a Monkey Island-jogokra vágyik

Ron Gilbert arra vágyik, bárcsak ő birtokolná a Monkey Island és a Maniac Mansion jogait, de most, hogy a LucasArts is a Disneyé, aligha kapja meg őket, legyen is bármennyi pénze.

"Nem hiszem, hogy a Disney bármit is kezdene velük, szerintem simán van egy csomó mindenük, ami sokkal több pénzt csinál nekik" - panaszkodott Gilbert a PC Gamernek. "Például a Star Wars, hogy csak egy dolgot emeljek ki."

Gilbert annak idején többedmagával készítette el a Monkey Islandet és a Maniac Mansiont, akkor viszont még a LucasArts égisze alatt dolgoztak, így természetesen a jogok is a céget illették. Most, hogy George Lucas 4,05 milliárd dollárért eladta a Disneynek a teljes Lucas-birodalmat, és így a LucasArtsot is, a közkedvelt kalandjátékok is az óriásvállalatot illetik.

Gilbert szerint felesleges reménykedni abban, hogy ezek a címek előkerülnek valaha a fiók mélyéről, már azért is, mert a Disney egy ideje videojátékfronton köztudottan inkább a mobilos játékokat preferálja, nem nagyon foglalkozik PC-s és konzolos címekkel. Ugyan a LucasArts nemrég azt nyilatkozta, a váltás ellenére minden marad a régiben, Bob Iger, a Disney vezérigazgatója egy konferenciahíváson már kerek-perec leszögezte az új irányvonalat.

"Bizonyos értelemben ez nagyon szomorú" - sajnálkozott Gilbert. "Igen, azt kívánom, bárcsak enyém lenne a Monkey Island és a Maniac Mansion! Tudod, az, hogy a Lucasfilmé voltak ezek a címek, az rendben volt, mert nekik készítettem őket. Most viszont, hogy más birtokolja őket, kicsit furcsa számomra." Gilbert úgy érzi, ha már más kapja meg őket, akkor inkább neki kellene lennie.

A mester egyúttal leszögezte: ha tenne is ajánlatot jogokért, a Disneyt nem érdekelné a pénz, mert a fő számára, hogy nála vannak a jogok - legyen bármi is az.

7 komment - szólj hozzá!