Ron Gilbert a Monkey Island-jogokra vágyik

  • Írta: fojesz
  • 2012. december 2.
  • Hír
Link másolása
Ron Gilbert arra vágyik, bárcsak ő birtokolná a Monkey Island és a Maniac Mansion jogait, de most, hogy a LucasArts is a Disneyé, aligha kapja meg őket, legyen is bármennyi pénze.

"Nem hiszem, hogy a Disney bármit is kezdene velük, szerintem simán van egy csomó mindenük, ami sokkal több pénzt csinál nekik" - panaszkodott Gilbert a PC Gamernek. "Például a Star Wars, hogy csak egy dolgot emeljek ki."

Gilbert annak idején többedmagával készítette el a Monkey Islandet és a Maniac Mansiont, akkor viszont még a LucasArts égisze alatt dolgoztak, így természetesen a jogok is a céget illették. Most, hogy George Lucas 4,05 milliárd dollárért eladta a Disneynek a teljes Lucas-birodalmat, és így a LucasArtsot is, a közkedvelt kalandjátékok is az óriásvállalatot illetik.

Gilbert szerint felesleges reménykedni abban, hogy ezek a címek előkerülnek valaha a fiók mélyéről, már azért is, mert a Disney egy ideje videojátékfronton köztudottan inkább a mobilos játékokat preferálja, nem nagyon foglalkozik PC-s és konzolos címekkel. Ugyan a LucasArts nemrég azt nyilatkozta, a váltás ellenére minden marad a régiben, Bob Iger, a Disney vezérigazgatója egy konferenciahíváson már kerek-perec leszögezte az új irányvonalat.

"Bizonyos értelemben ez nagyon szomorú" - sajnálkozott Gilbert. "Igen, azt kívánom, bárcsak enyém lenne a Monkey Island és a Maniac Mansion! Tudod, az, hogy a Lucasfilmé voltak ezek a címek, az rendben volt, mert nekik készítettem őket. Most viszont, hogy más birtokolja őket, kicsit furcsa számomra." Gilbert úgy érzi, ha már más kapja meg őket, akkor inkább neki kellene lennie.

A mester egyúttal leszögezte: ha tenne is ajánlatot jogokért, a Disneyt nem érdekelné a pénz, mert a fő számára, hogy nála vannak a jogok - legyen bármi is az.

7.
7.
Csinálja meg ingyenesen és gyűjtsön adományt :D Mindenki megkapja ingyen és akiben van egy kis becsület az támogatja őket... :DDD A dízni meg bekaphatja!
6.
6.
JoHnNiEE
#5: #5 Tales of Monkey Island esetében: Kiadó/jogbirtokos. Lucasarts, készítő Telltale....
Halo esetében: Kiadó/jogbirtokos Microfos, készítő, Bungie
NFS részek esetében: Kiadó/jogbirtokos EA, készítő, criterion meg black box....

Tehát felteszem én is a kérdést. Miért lennének?
5.
5.
deviques
#4: Tales of Monkey Island, rémlik?
4.
4.
Mortician
3.
3.
deviques
Várjunk már, a Monkey Island jogai nem a Telltale Games-nél vannak???
2.
2.
levantine
Így méri fel a terepet, hogy van-e esélye. (:
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...