Megszűnhet az EA Partners program

A Game Informer több forrásból is úgy értesült, hogy az Electronic Arts leállítaná a Partners programot. A külsős fejlesztőket felkaroló kezdeményezés keretében jelent meg például a Crysis-sorozat is.

Az EA Partners program lényege, hogy az Electronic Arts úgy vállalta a külsős fejlesztők által készített játékok kiadását, hogy közben azoktól semmilyen elköteleződést nem várt el.

A kiadó így olyan csapatokkal kötött partneri megállapodást, mint a Crytek, a Valve, a Harmonix, a Starbreeze, a Double Fine vagy az Epic Games, de a kezdetek kezdetén - mikor a program nem is volt "márkásítva" - az azóta felvásárolt DICE is így jelentette meg a Battlefield 1942-t az EA szárnyai alatt.

A Game Informer most több forrásból is úgy értesült, hogy a kiadó megszüntetné ezt a kezdeményezést, és bár azt nem tudni pontosan, hogy miért, egy olyan időszakban, mikor távozik a vezérigazgató, kirúgnak egy csomó munkatársat, és nagyszabású Facebook-projektekből húzzák ki a dugót, aligha meglepő a döntés.

A lap úgy tudja, hogy a Partners program keretében készülő Fuse és a Respawn első játéka nem lesz érintett a bezárás miatt. Bővebben valószínűleg az EA május 7-i pénzügyi jelentése után hallunk majd a Partners jövőjéről.

6 komment - szólj hozzá!