Októberben jöhet az új Mario Wii U-ra

Mint ismert, a Nintendo szeretné alaposan meghúzni az év második felét, hogy felélénkítse a Wii U drasztikusan visszaesett eladásait. A CVG most azt is megtudta, nagyjából hogyan képzelik el mindezt a japánok.

Noha a Wii U eladásai több mint kétmillió példánnyal múlták alul az első várakozásokat, a CVG egy meg nem nevezett, de az ügyhöz közelálló forrásból úgy értesült, hogy belső tárgyalásokkal sikerült helyreállítani a kiskereskedők bizalmát a konzol iránt. Bár a Nintendo viszonylag most még sokat foglalkozik a 3DS-szel, és a Wii U tekintetében nem is várhatóak fejlemények az év első felében, 2013 második fele már lényegesen máshogy fest majd.

A CVG úgy tudja, a Nintendo vezetői köre addig nem is nagyon akarta erőltetni a gép promóját, amíg nem jelenik meg a tavaszi rendszerfrissítés, sőt nem egy játék megjelenését - így a Pikmin 3-ét, a Wii Fit U-ét vagy a Wonderful 101-ét - szándékosan tartotta vissza, hogy az E3 után "össztüzet" tudjon zúdítani a vásárlókra.

Ez azt jelenti, hogy jelentős marketingkampány indul majd, az év végéig megjelenő játékokat és a gépet tévében, újságokban, online és közösségi oldalakon is folyamatosan hirdetik majd. A nagyobb címek listáját az új 3D-s Mario vezeti, ez októberben érkezik a tervek szerint, de még 2013-ban befuthat az említett Pikmin 3 és a Wonderful 101, illetve lesz The Legend of Zelda: The Wind Waker HD, és ha minden igaz, a Mario Kartról sem kell lemondanunk. Utóbbiról mondjuk nem szól a fáma, de mivel az E3-on kipróbálható lesz a játék, mindenképpen esélyesnek tűnik.

12 komment - szólj hozzá!