E3 2014: A Guerrilla Games nem lesz kint

Újabb tételt húzhatunk le a Sony-féle E3-as dreamlistről, a Guerrilla Games sem lesz kint a jövő heti kiállításon. Ezt a stúdió egyik producere erősítette meg, aki viszont azt is elárulta, hogy a következő játékuk nem Killzone lesz.

A napokban a Guerrilla Games online producere, Samrat Sharma tartott AMA-t a Redditen, ami jó és rossz hírt is hozott a csapat rajongóinak.

Mostanában az a szóbeszéd járja, hogy a Guerrilla egy open world szerepjátékon dolgozik, méghozzá olyanon, amit művészeti stílus terén erős keleti hatás ural - és bár ezek pletykák, Sharma válaszai azt sejtetik, hogy van valóságalapjuk.


Egyfelől az úriember megerősítette, hogy a következő játékuk egészen biztosan nem Killzone lesz: mint mondta, a sorozat és annak univerzuma mindig fontos lesz nekik, és valószínűleg mindig találnak majd benne olyan történetet, amit elmesélhetnek, a következő IP-jük viszont éppen arra válasz, hogy nem akarnak Killzone-stúdióvá válni.

Gyakorlatilag az is biztos már, hogy ez a játék nyitott világot használ majd: Sharma azt mondta, hogy bár egy felkészületlen csapatnak rengeteg időbe és pénzbe telik egy open world játékot kontenttel megtölteni, az ő technikai csapatuk azon dolgozik, hogy "újabb és érdekesebb irányba tolhassák el a tartalmaikat". Azt is hozzátette, hogy a következő bejelentésük alkalmával kiderül majd, mit jelent ez.

A rossz hír viszont a következő: erre a bejelentésre az idei E3-on nem kerül sor. Sharma szerint biztosak a munkájukban, tudják, hogy az új játékuk jó lesz, viszont egyszerűen még nem tart ott a fejlesztés, hogy megmutathassák a projektet a nagyközönségnek.

A Media Molecule után így a Guerrillát is nélkülöznünk kell a jövő héten.

12 komment - szólj hozzá!