Amerikai toplista: tarolt a Nintendo 3DS

  • Írta: fojesz
  • 2015. március 13.
  • Biznisz
Link másolása
Kifejezetten jól sikerült az amerikai játékpiac februárja, erről árulkodik az is, hogy az összes konzolgyártó pozitívan zárta az elmúlt hónapot. Érdekesség, hogy ezúttal a Nintendo 3DS volt a legkelendőbb konzol.

Jól sikerült az amerikai játékpiac februárja, éves szinten 7 százalékot nőtt az iparági forgalom, és összesen 955,6 millió dollárt tett ki. Hozzá kell tenni azt is, hogy az összes fontosabb kategória erősíteni tudott: a hardvereladások 10, a játékeladások 7, a kiegészítőeladások pedig 8 százalékkal nőttek, ami 378,2, 338,9 és 238,5 millió dollárt jelentett.

A legérdekesebb szegmens most is a hardvereké volt. Habár az új generációs konzolok most is remekül teljesítettek, és két számjegyű növekedést tudtak felmutatni, az előző generációs gépek eladásai még mindig nagyobb ütemben, 41 százalékkal csökkentek. Habár a PS4 és az Xbox One időarányosan még mindig közel 60 százalékos előnyben van a PS3-hoz és az Xbox 360-hoz képest, a hardvereladások mostani erősödése jórészt a kézikonzolok 153 százalékos növekedésével magyarázható.

Mert bár a tévéhez láncolt konzolok között továbbra is a PS4 vezet, és állítólag az Xbox One is rekordhónapot tudhat maga mögött, a februárt a Nintendo nyerte meg: az USA legkeresettebb konzolja a Nintendo 3DS volt 395 ezer eladott példánnyal, aminek a nagy része természetesen a most debütált New 3DS XL modell volt. Ez utóbbi 130 százalékkal kezdett jobban, mint annak idején a 3DS XL.

Természetesen játékok terén is tarolt a Nintendo: a hónap legkeresettebb játéka a The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D volt, amiből 515 ezer példány fogyott eddig Amerikában, ami még a kézikonzolos Zeldák között is példátlan teljesítmény. Mellette a Monster Hunter 4 Ultimate is felfért a legfrissebb listára:

  1. The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D
  2. Evolve
  3. Dying Light
  4. Call of Duty: Advanced Warfare
  5. Grand Theft Auto V
  6. NBA 2K15
  7. Dragon Ball: Xenoverse
  8. Minecraft
  9. The Order: 1886
  10. Monster Hunter 4 Ultimate
8.
8.
Ruga
Pedig első olvasásra is hülyeség :D
7.
7.
Ooorky
#5: 17 percig gondolkoztam rajta, kértem a számítógép és a közönség segítségét is, de nem sikerült rájönni, hogy ez a mondat mit akar jelenteni.
5.
5.
crytek
Nvidia megnyerhetné ezt a piacot magnának ,mert X1-re lehetne szép game-eket is csinálni.Akkor még vennék is ilyet!
4.
4.
DON GONDOCS
http://ps4pro.eu/hu/2015/03/13/600-dollart-bukott-egy-ps4-tulaj-hackeles-miatt-a-sony-nem-teriti-vissza-neki/
ÉRDEKES
3.
3.
Norbiii
Ez nagyon jó. Sokan elfelejtik, hogy a Nintendo nem csak a Wii U-ból, hanem a 3DS-ből is áll, ergo mikor leírják a Nintendo-t, hogy ilyen-olyan hibája van, akkor nem szabad elfelejteni, hogy a 3DS már évek óta szárnyal....

Yanez kollégával egyetértek, nekünk vásárlóknak az a legjobb, ha az összes játékkonzol és cége is sikeres, legyen ez így!
2.
2.
tardisen98
1.
1.
Yanez
Minden jó, ha a vége jó. :) Továbbra is mindenkinek menjen jól a piac, akkor mi sem fogunk panaszkodni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...