Új Metal Gearhez toboroz a Konami

Hiába távozott a cégtől Hideo Kojima, úgy tűnik, a Konami továbbra is számol a Metal Gear-sorozattal. Ezt támasztja alá egy álláshirdetés is, amely szerint a cég munkatársakat keres egy új Metal Gear-játékhoz.

Az álláshirdetés maga nem friss, viszont még mindig elérhető, ami azt sejteti, hogy a Konaminak tervei vannak a Metal Gear-sorozattal. Ezt egyébként korábban is hangoztatta, ahogy azt is, hogy a pletykák ellenére nem fogja ejteni a konzolos címeit, de hát egy olyan cégről beszélünk, ami ellehetetlenítette Kojima munkáját, úgyhogy mi bármit el tudunk képzelni: akár egy mobilos Metal Gear-játékot is.

Közben Kojima újult erővel vágott neki a munkának, mostanában megállás nélkül nyilatkozik a jövőbeli terveiről. Mint ismert, a mester független stúdióként alapította újra a Kojima Productionst, és egy új franchise-on töri a fejét. A sorozatot elindító játék (dobozképet itt találtok hozzá) kezdetben PS4-exkluzív lesz, majd PC-re is megjelenik, és nyilvánvalóan nem lesz köze egyik konamis címhez sem.

A Kojima Productions jelenleg négy főt számlál, Kojimán kívül Yoji Shinkawa művészeti vezető, Kenichiro Imaizumi prodcuer és Ayako Terashima, Kojima asszisztense dolgozik a csapatnál - természetesen ők is toboroznak. Kojima már azt is elhintette, hogy bár a rajongók többsége új játékokat vár tőle, számára a hangsúly a digitális tartalomgyártáson van, ebbe pedig filmek és animációs filmek is beleférhetnek.

19 komment - szólj hozzá!