Ingyen Oculus Rift a Kickstarter-támogatóknak

  • Írta: fojesz
  • 2016. január 6.
  • Hír
Link másolása
Hiába a Facebook-felvásárlás, az Oculus nem felejtette el, hogy honnan indult. A cég bejelentette, hogy a Kickstarter-támogatóik egy részének ingyenes példányt küld a VR-szemüveg végleges változatából.

Nagy nap ez a mai az Oculus Rift történetében, elvégre délután 5 órától előrendelhetővé válik a várva-várt VR-szemüveg - talán még a megjelenési dátumra és az árra is fény derül hamarosan.

Azonban az Oculus más hírekkel is szolgált addig, és bejelentette, hogy a Kickstarter-támogatóinak ingyenes példányt küld az Oculus Rift végleges változatából. A támogatóknak küldött modell egész pontosan a Kickstarter Edition elnevezést kapta, tehát biztosan tartogat valami apró extrát a cég első rajongóinak, de egyébként ugyanannak az eszköznek és ugyanazoknak az ajándékoknak (EVE: Valkyrie, Lucky's Tale) örülhetnek, mint a "mezei" előrendelők.

Fontos megemlíteni, hogy az Oculus nem mindegyik támogatóját ajándékozza meg, hanem csak azokat, akik a Kickstarter-támogatásukon keresztül vásárolták meg a Rift első fejlesztői modelljét - a 9522 támogatóból 6955 ilyen volt egyébként. Az ajándék bezsebeléséhez nekik ki kell tölteniük egy kérdőívet, amit még február 1. előtt meg fognak kapni, illetve szerencsés, ha az illető azon húsz ország valamelyikében él, ahol a szemüveg először elrajtol. A többiek számára is lesz megoldás persze, de ez még kidolgozás alatt áll.

Az Oculus egyébként eddig még nem említette, hogy mely országokban rajtol el elsőként a Rift, így azt sem tudni, hogy mit jelent ez a korlátozás pontosan.

Címkézéssel segít az eligazodásban az NVIDIA

A VR-szemüvegek esetében kulcsfontosságú lesz a kellően jó hardver megléte, az NVIDIA pedig bejelentette, hogy címkézéssel segíti majd a vásárlókat abban, hogy a megfelelő számítógépet rakhassák össze maguknak. A cég a számítógép- és videokártyagyártókkal együttműködve "GeForce GTX VR Ready" matricát ragaszt azokra a gépekre és VGA-kra, amelyek biztosan megbirkóznak a VR-szemüvegekkel.

A követelményeket egyébként nem bonyolították túl a srácok, a matricát azok a gépek és kártyák kaphatják meg, amelyek megfelelnek az Oculus Rift ajánlott rendszerigényeinek. Az abban taglaltakat azzal egészítették ki, hogy laptop esetében GTX 980M szükséges a plecsnihez.

Update! FreeKatana kommentben jelezte, hogy az Oculus már elérhetővé tette az első húsz ország listáját, első körben ide kezdik el kiszállítani a szemüvegeket.

10.
10.
zozo76hun
szejko

Regisztráció: 2016. január 3.
Utolsó bejelentkezés: 10 órája
Komment: 90 db
Blogpost: 0 db
Hír, cikk, filmkritika: 0 db
4.
4.
zozo76hun
neztem nagyot hogy ennyire bokezuek, de azert ott a lenyeg: "egy részének" :)
2.
2.
fojesz
#1: Köszi, frissítem a hírt.
1.
1.
FreeKatana
Nem tudjátok mely országokban indul elsőként? Én már tegnap is tudtam:

https://support.oculus.com/hc/en-us/articles/216091397-Initial-Launch-Countries

Örülök, hogy a spoilerezgetés mellett ilyen naprakészek is vagytok.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...