Ismét az Xbox One győzött az Egyesült Államokban

  • Írta: fojesz
  • 2016. szeptember 10.
  • Biznisz
Link másolása
Habár az NPD Group még adós az amerikai játékpiac augusztusát összegző jelentésével, a konzolháború aktuális győztesét már kihirdették: július után augusztusban is az Xbox One vitte a pálmát.

Július után augusztusban is az Xbox One lett a legkeresettebb konzol az Egyesült Államokban - ritka, hogy a Microsoft a Sony felé kerekedjen, hát még zsinórban kétszer! A redmondiak az amerikai játékpiacot vizsgáló NPD Group jövő heti jelentését megelőzően harangozták be a győzelmüket; azt persze nem árt tudni, hogy a kézikonzolokat valószínűleg most is kihagyták a számításból, júliusban például valójában a 3DS volt a legnépszerűbb masina.

Az Xbox One győzelmét viszonylag könnyű megmagyarázni, elvégre augusztusban debütált az Xbox One-modell, a 4K-s médiatartalmak lejátszására alkalmas és HDR-kompatibilis Xbox One S. A konzolpiacon hónapok óta megfigyelhető jelenség, hogy a játékosok elkezdtek kivárni, és ahelyett, hogy a piacon lévő gépekből válogattak volna megvárták, a Microsoft és a Sony újdonságait. Az Xbox One iránt érdeklődők tehát már elkezdhettek vásárolni, szeptemberben azonban, amikor boltokba kerül a vékonyabb PS4, már újra a japánok győzhetnek.

Az Xbox Live gyorsabb és megbízhatóbb, mint a PlayStation Network

A Microsoft eközben egy másik fronton is harcba szállt, az IHS Markit felmérésére hivatkozva kijelentette, hogy az Xbox Live jobb, mint a PlayStation Network. Az elemzőcég a hálózatok sebességét és megbízhatóságát vizsgálta, így megnézték a bejelentkezési folyamat hosszát, a matchmaking gyorsaságát és a feltöltés idejét is például.

Habár a matchmaking terén egy picivel gyorsabb volt a PlayStation Network, a kutatás a kategóriák többségében az Xbox Live-ot hozta ki győztesként, amire a Microsoft annak rendje és módja szerint rá is kommunikált.

48.
48.
DON GONDOCS
Egy ilyen Xbox slim egy EA access előfizetéssel nemis lenne rossz. Ahoz kell még goldot is venni hogy bírjam az előbbit használni?
44.
44.
DON GONDOCS
#43: Akkor kiterjedt az érdeklődésed a videójátékok terén :D Mondjuk nálam nem ez idő ami fontos egy játéknál hanem az elért teljesítmény. Akár a fifába is ellehet érni kiemelkedő statokat rövid idő alatt.
43.
43.
frankdelgado
#42: Se fifa, se cod, se forma egy. Na jó , kölcsönbe bele szoktam lesni a kampànyba. Inkàbb bf, division, hitman. Elite Dangerous megy most és szomorúsàggal tölt el az a rengeteg szaggatàs.....lehet h mégsem vagyok kazuàr, pedig keveset jâtszom....
42.
42.
DON GONDOCS
#34: Hát szerintem pedig egy box elég egy causal gamernek hisz nekik elég az évenkénti Cod fifa+Forma1 játék. Ha neked nem elég te már nem csak hobbi játékos vagy :)
38.
38.
#37: Halozat ide vagy oda en nem vernem a nyalam a sok alcsonyabb felbontasban futo jatekra. PS4-en legalabb kineznek valahogy a cuccok a konzol elejetol kezdve.
37.
37.
Aki valaha is játszott mindkét hálózaton, az egyértelműen tudja, hogy a Sony hálózat szégyen és gyalázat. Mondom ezt úgy, hogy PS4-en tolom (van One-om is) szinte az esetek 95%-ában.

Bár nem vagyok kibékülve az új dashboarddal (szerintem ratyadék szar az egész) a régihez képest (előző genben X360-nal toltam főleg, bár volt PS3-am is mellé), nem kétséges, hogy a Microsoft hálózat klasszisokkal jobb.

Elég csak felmenni a PS Store-ba, és megnézni egy videó minőségét. 240p-ben futnak kb, mind rohadt pixeles, élvezhetetlen. This is for the players!
35.
35.
szakallaskan
34.
34.
frankdelgado
Ha a PS tényleg nem csak 4kban virít, hanem full hd ban is többet nyújt, akkkor én is kivágom a boxot. egyszerűen túl satnya. Ami számomra parasztvakítás az a slim box 4k blue ray lejátszása. Na az meg minek? Aki ezért vesz boxot....Mivel nem autoversenyzek, így a gears-on kívűl igazából nincs ami visszatartson. Nem értek egyet azzal, hogy a casual gémereknek elég a box. Én az vagyok és nekem nem elég. 116 ért árulják az új boxot (1 terrával), 134 ért meg a ps4 pro-t, ami legalább 3- szor erősebb. Persze megvárom a megjelenést és a teszteket...
33.
33.
Raam989
Nincs ebben semmi meglepő. Annyi ps4 van már, hogy csökken az eladás, mert mindenkinek az van. És ugye mindenki várta az új gépek bejelentését. Majd a ps4 pro és slim újra az egekbe repíti a sony eladásait...
32.
32.
Norbiii
Most értem haza erre mi van itt.... Dodo29 inaktiválva lett, de a fanboykodás a túlzott imádat nem bűn, ha nem személyeskedik, vagy nem sért vele másokat! Legközelebb nem kell rá reagálni, és nem lesz ez!
28.
28.
DON GONDOCS
#4: +1 Fifa, nfs Cod és egy Boxone tökéletesen kiszolgálja egy átlag játékos igényét.
23.
23.
zozo76hun
kivancsi vagyok mit irhattatok hogy moderalgatni kellett... :)
21.
21.
DON GONDOCS
Gondolom az árcsökkentés és Cod+gta+Forza szépen viszi Boxot.
18.
18.
2pacal
Europában meg a ps4 megy sokkal jobban...Ilyenkor azt is odairhatnak hogy Onebol és a Sony konzoljábol mennyi ment el...Ha 1200 db a különbség akkor az semmi Ps elönyéhez képest...Év végi eladasokra leszek kivi ha Micro nem csökkent es nem kezd el nagyon jó Bundleöket kiadni akkor sztem a Sony nagyon oda fog csapni nekik a Proval ami sztem nagyon jó árra lett belőve...
6.
6.
Neo1989
Szerintem meg mindenki vegye azt ami neki jó.
4.
4.
Hunszi
Casual gamereknek szerintem a One S egy piszok jó cucc, nagyon olcsó, így ár érték arányban rettenetesen megéri.
3.
3.
Gykrizsi
#2: 40, csak nincs más öröme az életben :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...