A Creative Assemblynél kötött ki a Crytek Black Sea

  • Írta: fojesz
  • 2017. március 7.
  • Biznisz
Link másolása
Habár a néhai Crytek Black Sea azt tervezte, hogy független stúdióként folytatja a pályafutását, nem sokáig élvezhette az önállóságot: végül az időközben valóságos stratégia-nagyhatalommá vált Segánál kötöttek ki.

A tavalyi év végén a szófiai Crytek Black Sea is áldozatául esett a Crytek leépítéseinek, azonban a bolgárok jövője biztosított, miután a Sega felvásárolta őket, és a Creative Assembly szatellitcsapataként folytathatják a munkát. Valószínűleg lesz min ügyködniük, hiszen a Halo Wars 2 támogatása mellett a Total War-sorozat is folytatódik: a Total War: Warhammer biztosan kap új részt, és a következő történelmi epizód is fejlesztés alatt áll már.

A Black Sea-t persze eddig sem kellett félteni, a srácok nem sokkal a Crytek bejelentése után belengették, hogy független csapatként folytatják tovább, és újra felveszik a Black Sea Games nevet. A Crytek 2008-as felvásárlása előtt a Knights of Honor és a WorldShift című játékokat jegyezte a csapat, utána az Arena of Fate-en dolgoztak. A Sega nem véletlenül látott potenciált bennük, a kiadó az utóbbi években komoly stratégiagyárossá fejlődött.

Ami a Cryteket illeti, a német cégnél továbbra sem jó a helyzet. Az Eurogamer értesülései szerint múlt pénteken tartottak meetinget a frankfurti irodában, ahol a vezetőség igyekezett megnyugtatni a munkatársakat... ami végül nem jött össze, mert továbbra sem tudta megmondani, hogy mikor fizeti ki az elmaradt béreket.

2.
2.
crytek
Szegény Crytek megannyi elcseszett ötlet 0 game, szarl prezentált engine ...nem csoda hogy így nem lehet fentartani egy céget.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...