Mike Laidlaw kilépett a BioWare-től

A Dragon Age vezető írója után egy másik kulcsfigura is otthagyta a BioWare csapatát. Mike Laidlaw kreatív direktor 14 év után mondott fel, reméljük, az ő távozása sem érinti hátrányosan a készülő játékokat!

Mike Laidlaw, a veterán író, designer és kreatív direktor többé már nem a BioWare tagja. A Mass Effectről és a Dragon Age-ről elhíresült szakember 14 évet töltött a csapattal, távozását egy Twitter-üzenetben jelentette be.


Mint írja, "kavarogtak az érzelmei", amikor ismertette szándékát a BioWare-rel, de itt az ideje a továbblépésnek. Laidlaw szerencsésnek érzi magát, mert az iparág legtehetségesebb és legszorgalmasabb szakembereivel dolgozhatott együtt. Meggyőződése, hogy a Dragon Age világa jó kezekben lesz. Az úriember nem árulta el, hogy pontosan miért távozik, annyi biztos, hogy több időt fog fordítani videojátékozásra.

A leköszönő direktor 2003-ban csatlakozott a BioWare-hez, első jelentősebb projektje a Jade Empire volt designerként, majd már vezető designerként és rendezőként vette ki a részét az első három Dragon Age-ből. Utódját még nem nevezték meg.

Nem ez az első eset, hogy a Dragon Age-sorozat mellől felállnak a kulcsfigurák. Tavaly februárban a vezető író, David Gaider mondott fel.

Szerencsére a negyedik Dragon Age már javában készül, sőt még az esetleges ötödik részre is vannak tervei a csapatnak.

8 komment - szólj hozzá!