Fable IV - elbúcsúzunk a ködös Albiontól?

Egyre biztosabb, hogy a Microsoft idei E3-as konferenciáján bemutatkozik a Forza Horizon-sorozatért felelős Playground Games legújabb játéka, a következő számozott Fable-epizód, amiről most kiszivárgott néhány apró részlet.

A Fable negyedik részéről már évek óta pletykálnak és úgy néz ki, hogy az idei E3-on végre a nagyközönség is megismerheti a Playground Games fejlesztette projektet. A legújabb szóbeszédeket a Reddit egyik felhasználója hintette el, és bár alapigazság, hogy minden Redmondból érkező szivárgás előbb vagy utóbb igaznak bizonyul, azért erős fenntartásokkal kell kezelni ezeket az információkat is.

A játék egy belső és külső nézetű kaland lesz, ahol meglehetősen részletes karakterkészítővel lesz dolgunk. A Fable IV teljesen nyitott világú kihívást ígér, viszont nem lesznek benne pisztolyok és puskák. Állítólag dönthetünk úgy, hogy nem foglalkozunk a fő küldetésekkel és tényleg azt csinálunk, amit csak akarunk, döntéseink viszont befolyásolják majd a sztori végső kimenetelét. Többek között építhetünk majd városokat is. A Fable IV-ben lesz multiplayer mód, a grafikus motor pedig nem meglepő módon az Unreal Engine lesz.

Ami viszont sokkal izgalmasabb pletyka, hogy a fejlesztők állítólag dobták Albiont és Aurorát. Egy őrült király kívánságára ugyanis egy aszteroida elpusztította mindkét helyszínt és bár sikerült újjáépíteni a városokat, a király ismét azt kívánja, hogy a katasztrófa újból megtörténjen. A szóbeszéd szerint éppen ezért komoly szerepe lesz a játékban az időutazásnak, a kalandorok pedig egy teljesen új helyszínt ismerhetnek majd meg - Theresa és a Heroes Guild például egy másik bolygóra került át. Lesz visszatérőnk is, méghozzá Jack of Blades személyében.

11 komment - szólj hozzá!