A koronavírus miatt elmarad a Taipei Game Show

Eredetileg a jövő héten rajtolt volna el az idei The Taipei Game Show, de a szervezők úgy döntöttek, hogy a koronavírus miatt inkább nem kockáztatják meg, hogy ennyi embert összeeresszenek.

Tegnap jelentette be az  Egészségügyi Világszervezet, hogy a Kínából kiindult koronavírusjárvány most már tényleg globális veszéllyel fenyeget. A Kínában már 213 halálos áldozattal járó járvány iparágak egészére is hatással van, és bizony a játékipar sem kivétel ez alól.

Olyannyira nem, hogy az eredetileg jövő héten kezdődő Taipei Game Show szervezői úgy döntöttek, a kilátogatók érdekében inkább törlik az idei eseményt. Pedig nemrég még egy olyan levelet küldtek ki a résztvevőknek, amiben a koronavírus miatti biztonsági intézkedésekre hívták fel a figyelmet. Valószínűleg a kiállítók és a sajtó képviselői közül többen is visszaléptek inkább, így a szervezők jobbnak látták, lefújják a show-t.

Arról egyelőre nincs hír, hogy más időpontban megtartják-e az eseményt, amely egyébként kifejezetten izgalmasnak ígérkezett, mert például a Sony egészen impozáns felhozatallal képviseltette volna magát.

6 komment - szólj hozzá!