15 millió előfizetőnél jár a Nintendo Switch Online

A Nintendo a Nintendo Switch Online előfizetőtáboráról is helyzetjelentett a múlt héten. A vállalat elnöke szerint a a szolgáltatás mára több mint 15 millió felhasználóval büszkélkedhet.

A Nintendo Switch Online kapcsán tavaly nyáron kaptunk helyzetjelentést legutóbb, akkor a Nintendo 10 millió előfizetőről számolt be a befektetőknek. A szolgáltatás felhasználótábora azóta folyamatosan duzzad, mostanra pedig átlépte a 15 millió főt, ami az 52,48 millió eladott Nintendo Switch mellett azt jelenti, hogy a hibrid konzollal rendelkező játékosok közel harmada fizet be a Switch Online-ra.

A Nintendo prémiumszolgáltatása 2018 szeptemberében rajtolt el, és a konkurens PlayStation Plushoz, illetve Xbox Live Goldhoz hasonlóan különböző extrákat ígér a Nintendo Switch tulajdonosainak. Egyrészt az online multiplayer csak az előfizetők számára érhető el (legalábbis a legtöbb játék esetében), másrészt itt is járnak ajándékok a relatíve olcsó havidíj mellé, csak ezek retró címek, ráadásul nem is havonta érkeznek.

3 komment - szólj hozzá!