Újabb Star Wars-játékot kaszált el az EA

A Kotaku meglehetősen bennfentes újságírója, Jason Schreier értesülései szerint az Electronic Arts tavaly elkaszálta egy Star Wars: Battlefront spin-off fejlesztését, mivel a vártnál több időt igényelt volna az elkészítése.

A Viking fedőnév alatt készülő Star Wars: Battlefront spin-off eredetileg egy nyílt világú játék lett volna, melynek korai prototípusát az EA Vancouver dobta össze, a fejlesztés azonban a Criterion feladata volt - írja a Kotaku.

Ahogyan az ötletelés egyre komolyabb méreteket és egyre ambiciózusabb elképzeléseket szült, úgy világossá vált, hogy a játék fejlesztésére nem lenne elegendő másfél év.

Az EA vezetősége viszont nem volt hajlandó ennél több időt fordítani a történetre és karakterekre fókuszáló spin-offra - a játéknak az idei ünnepi szezonban kellett volna megjelennie -, így a 2019-es év elején törölte a projektet.

Mondjuk szerencsére azért akad más játék is, amivel a Star Wars-rajongók vigasztalódhatnak; a Respawn Star Wars Jedi: Fallen Order címet viselő történetközpontú alkotása például remekül sikerült, illetve a 2017-es Star Wars: Battlefront II is rengeteg újdonságot kapott az elmúlt hónapokban.

5 komment - szólj hozzá!