Két Star Wars-játék készül az EA felügyelete alatt

Habár a legutóbb elkaszált Star Wars-játékról szóló híreknek nem tudunk örülni, ez közel sem jelenti azt, hogy a franchise takaréklángon ülne az Electronic Arts felügyelete alatt. A bennfentes pletykák szerint két ilyen cím áll most fejlesztés alatt.

Alig egy napja értekeztünk Jason Schreier legújabb bennfentes információiról, miszerint az Electronic Arts a rossz szokásához híven egy újabb Star Wars-projektet törölt. A Kotaku jól informált újságírója szerint a Viking fedőnév alatt futó játék a Star Wars: Battlefront nyílt világú mellékága lett volna, melyet először az EA Vancouver, később pedig a Criterion fejlesztett.

Habár lelkesen fogadtunk volna egy ilyen játékot, nem kell teljesen csüggednünk, hiszen Schreier szerint ezen felül két másik Star Wars-projekt is készül jelenleg az EA szárnyai alatt. Nem meglepően az első játék a Star Wars Jedi: Fallen Order folytatása lesz. Cal Kestis története nem csak a játékosok és a kritikusok véleménye szerint, de a kasszáknál számolt pénzügyi jelentések alapján is kiválóan teljesített, így csak idő kérdése, hogy hivatalosan is bejelentsék a második részt.

A másik fejlesztés ennél jóval titokzatosabb és Schreier szerint jóval rendhagyóbb is. Ezen a "kisebb, nem túl szokványos" projekten a Motive Studios dolgozik. A csapatot Jade Raymond alapította 2015-ben, később azonban elhagyta azt, így az sem meglepő, hogy a stúdió rezüméje egyelőre kimondottan üres, leszámítva persze a Star Wars: Battlefront II-t, amely fejlesztésénél a Motive a DICE és a Criterion keze alá dolgozott. Akárhogy is legyen, reménykedjünk benne, hogy a csapat valódi esélyt kap az EA-től, és nem sújt le rájuk is a kiadó kaszája!

22 komment - szólj hozzá!