Elsőként mozgásban a Baldur's Gate III

  • Írta: szlav
  • 2020. február 28.
  • Videó
Link másolása
Tegnap éjjel végre élesben is láthattuk a nagy múltú szerepjáték-sorozat legújabb fejezetét! A hátborzongató mozis előzetes után több mint egy órán keresztül követhettük a Baldur's Gate III játékmenetét.

Elérkezett a várva-várt pillanat, a Divinity: Original Sin alkotói végre megmutatták, hogy mire képesek a Dungeons & Dragons elképesztő világában. A tavalyi E3-as előzetes és a tegnap kiszivárgott képek óta most láthattuk először igazán a Baldur's Gate III-at, a játékmenetet megelőző, előre renderelt bevezetővideó után pedig minden egyes szőrszál felállt a hátunkon.

De ez után jön még csak a java! A tegnap esti élő adás során Swen Vicke és csapata egyenesen a PAX East színpadáról jelentkezett, ahol több mint egy órán keresztül demózták a játékot. Mondanunk sem kell, hogy tömény és tartalmas anyagról van szó: belenézhetünk a karaktergenerálás rejtelmeibe, megismerhetjük a történet egy apróbb szeletét, találkozhatunk néhány szereplővel, s így láthatjuk a dialógusopciókat is, na meg persze jut idő harcra is, ami ezúttal körökre osztott formátumban zajlik majd.

10.
10.
DarkLord
Ezt én is osztom, hogy meg lehetett volna oldani, hogy a játékos választhassa ki, hogy a régi harcrendszer vagy a körökre osztottat válassza a játék folyamán. Ezen a játékon látszik, hogy még 2 év tuti kell neki, hogy teljes verzió legyen belőle és ebbe már beleférne az is hogy ezt megoldják... talán a bemutató után el is gondolkodnak ezen vagy ha nem majd valami modder megoldja évek múlva :D
8.
8.
Slan
Szerintem pont ez lesz az a játék motor, amit már az eredeti BG alól is hianyoltam. A ToEE már elindult a jó úton, csak sajnos az a cég elhalt. Azért mert Pool if Radiance-n es társain be elkezdtünk, a spriteokat nem sirom vissza, persze akkor zseniálisan voltak :)
4.
4.
DragonBleacPiece
unpopular boomer opinion: minél tovább nézem a videót, annál inkább rá kell jöjjek hogy ez nem az a baldur's gate amin én nőttem fel, nem tudom beleélni magam a 3D-be, nem tetszik a kezelőfelület, a kamera ide-oda forgatása mintha egy f---sz lenne (bocsánat :D ), valahogy olyan okádék ez nekem. A pillars of eternity az számomra sokkal ,,szerepjátékosabb", ebbe nem tudom beleélni magam.
3.
3.
Kelan
Azért ha nem baj, nekem már most nagyon tetszik. A játék maga is, de a videóban az az Illithid Spelljammer hajó már megvett!

1. + :)
2.
2.
Ahogy írtam tegnap is, még nagyon korainak tartottam ezt a bemutatót. Egyszerűen semmi nincs még kész belőle. Ott volt a Divinity motorja, teljesen nyilvánvaló, hogy erre a saját motorjukra készítik a játékot és ez minden RPG rajongónak jó hír lehet. Viszont az egész még tényleg egy Divinity-nek néz ki, még a betűtípus is ugyan az, csak párbeszédeknél kivették a hátteret a válaszopciók mögül.

A karakterek dizájnja és színvilága nem passzol a környezethez, ami egyrészt alátámasztja azt, hogy semmijen készültségi fokon nincs még a játék, másrészt előre vetíti, hogy változni fog a grafikai stílus és nem az OS2 textúrái lesznek kint mindenhol. Amket láthatunk párbeszédek, bejátszások, ahogy mondta Swen, hogy kapnak még cinematic treatment-et, de kiemelte, hogy kb minden változni fog még.

Viszont, ha belegondolunk, akkor nem rossz helyen kezdték a fejlesztést. Lehet, hogy az egész még most Divinity-nek néz ki (mondjuk ez sokaknak már eleve páratlanul jó hír), de leginkább a harcrendszer (D&D) és a gameplay lehetőségek azok, amit a legnagyobb erőkkel fejlesztenek most. Viszont az a rövid rész 43:50-nél, ahogy az a párbeszéd lezajlik, karakter animációval és mocap arcmunkával az már nem Divinity, azt mindenki beláthatja. Épphogy bele vannak még csak valahogy szuszakolva a motorba az új funkciók, mint ez és a szuper interaktív zene, ezekre lehet majd a játékot elkezdeni építeni.

Örülök, hogy bemutatták, de még ezt túl korai volt ahhoz, hogy mindenki eldobja az agyát tőle. Én magam az említettek és a nem említettek miatt is figyelemmel kísérem a játékot, de ez annyira nincs még kész, hogy azt sem tudják, hogy mikor lesz egyáltalán egy max két óra gameplay-t tartalmazó early access elérhető.

Amire a teljes, kész verzió elé leülünk az lehet még két év is, a játék meg változni fog még addig. Ez 100%.
1.
1.
user101
Oké, beperelem őket ! Előre is kérem vissza az életemet! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...