A Warner összes filmje hibrid módon rajtol jövőre

A Warner Bros. bejelentette, hogy jövőre minden filmjét párhuzamosan rajtoltatja a mozikban és az HBO Maxon. Ez olyan címeket jelent többek között, mint a Dűne, a Mátrix negyedik része vagy az új Mortal Kombat-adaptáció.

Az idei évben még kivételesnek számított, ha egy stúdió hibrid módon rajtoltatta el az aktuális blockbusterét, ugyanakkor a koronavírus-járvány elhúzódásával egyre több ilyen kivétellel találkoztunk. A Warner még csak most próbálta volna ki magát a műfajban, hiszen a Wonder Woman 1984 az első filmje, amely streamelve is elérhető lesz a mozipremierrel párhuzamosan, ugyanakkor a stúdió ma nagyot húzott, és bejelentette, hogy a teljes 2021-es kínálata így debütál majd.

Ez összesen tizenhét filmet érint majd, köztük olyan címekkel, mint a Godzilla vs. Kong, a The Suicide Squad, a The Conjuring: The Devil Made Me Do It, a Dune, a The Matrix 4, a Mortal Kombat, a Space Jam: A New Legacy és a Tom & Jerry. Érdemes ugyanakkor leszögezni, hogy a bejelentés alapján csak jövőre lesz ez a helyzet, a streaming lehetőségével pedig egy hónapja van élni a felhasználóknak a premiert követően, utána úgy folyik tovább a terjesztés, ahogy az lenni szokott.

A filmeket 4K-ban, HDR mellett is nézhetik majd az előfizetők, akiknek a havidíjon kívül nem jár más költséggel az új modell. Rossz hír lehet ugyanakkor, hogy mindez csak az amerikaiakat és a kanadaiakat érinti, arról tehát nincs szó, hogy a Warner a többi hasonszőrű szolgáltatásán is elérhetővé tenné így a filmeket; igaz, az HBO magyar képviselete szerint Andy Forssell, az HBO Max Global vezetője ma azt is bejelentette, hogy 2021 második felében Európában is megkezdődik az HBO Maxra való átállás.

6 komment - szólj hozzá!