Mégsem emeli az Xbox Live Gold árát a Microsoft

A Microsoft visszaszívta a tegnapi bejelentését, és közölte, hogy mégsem emeli meg az Xbox Live Gold árát. Ezzel együtt leszögezte: a jövőben a free-to-play játékok futtatásához nem lesz szükség az előfizetésre.

Tegnap a Microsoft a szokásosnál erősebb Games with Gold-kínálat kíséretében jelentette be, hogy bizonyos régiókban emelni fogja az Xbox Live Gold-előfizetés árát. A változások életbe lépését követően a szolgáltatás havi 11 dollárba került volna, míg három hónapra 30, fél évre pedig 60 dollárt kellett volna fizetnünk - éves előfizetés egy ideje már nincs, csak a boltokban találni ilyen "feltöltőkártyákat".

Hamarosan Xboxon is ingyen mehet a Fortnite.

A döntésen nem kicsit kiakadt az xboxos közösség, még akkor is, ha egyértelműnek tűnt, hogy a Microsoft így szerette volna a Gold előnyeit is magába foglaló, egyébként pedig havi 15 dollárba fájó Xbox Game Pass Ultimate felé terelni a játékosokat. Ezzel a változtatással a Microsoft kínálta volna a legdrágábban a prémiumszolgáltatását a konzolgyártók közül, a féléves előfizetés pedig annyiba került volna, mint korábban az éves. Slusszpoén, hogy a Gold a free-to-play játékok esetében is követelmény az Xboxokon, vagyis amíg a többi platformon ingyenesen mehet a Fortnite, addig a Microsoft konzoljain ez évi 120 dollárba fájt volna a játékosoknak.

Jó hír viszont, hogy a Microsoft meghallgatta a kritikákat, és mára bejelentette, hogy visszaszívja a dolgot: a Gold-előfizetés változatlanul 10, 25, 40 vagy 60 dollárba kerül attól függően, hogy egy, három, hat vagy (boltban vásárolt letöltőkóddal) tizenkét hónapra nevezünk-e be, emellett bejelentette, hogy a jövőben már nem köti Goldhoz a free-to-play játékok futtatását. Ez utóbbi változtatás a következő hónapokban lép majd életbe, a cégnél jelenleg is dolgoznak a megvalósításán.

A Microsoft egyébként továbbra is tartja a korábban kihirdetett akcióját, és legfeljebb 36 hónap erejéig felár nélkül konvertálhatjátok át a Gold-előfizetéseteket Xbox Game Pass Ultimate-re - tehát a cél még mindig az, hogy inkább Game Pass Ultimate-tagok legyetek.

17 komment - szólj hozzá!