Az Embracer Group megvette a Gearboxot

Eddigi legnagyobb vásárlását jelentette be az Embracer Group a Gearbox Entertainment megszerzésével. A Borderlands-szériáról ismert stúdió a cégcsoport hetedik nagy divíziója lesz, többek közt a THQ Nordic és a Saber mellett.

Az Embracer Group, ami olyan játékcégeket ölel fel, mint a Koch Media, a THQ Nordic vagy a Saber Interactive, a tavalyi évet egy kiadósabb bevásárlással zárta, például a magyar Zen Studiost is megszerezték. A cégcsoport tovább folytatja a terjeszkedést, és most az eddigi legnagyobb akvizíciójukat jelentették be: 1,3 milliárd dollárért megvették a Gearbox Entertainmentet.

A Brothers in Arms- és a Borderlands-játékokról ismert, 1999-ben alapított stúdió (ami 2016-ban kiadónak is felcsapott) a cégcsoport hetedik nagy részlege lesz a THQ Nordickal egy szinten, továbbra is Randy Pitchforddal az élen. Pitchford szerint „a Gearboxnál úgy érezzük, ez még csak a kezdet, ez a vásárlás pedig nem csak simán ösztönző a stúdiónk tehetségeinek, de üzemanyag ahhoz az izgalmas jövőhöz, amit elterveztünk”.

Ráadásul nem ez az egyetlen friss szerzeménye az Embracernek: a Saber Interactive-on keresztül az Aspyr Mediát is megvette, ami olyan játékokban működött közre, mint a Borderlands, a Sid Meier's Civilizations VI, a Layers of Fear, illetve néhány LucasArts-játék újrakiadásáról is gondoskodott.

Emellett egyesül az Easybrainnel is, ami a cégcsoport nyolcadik divíziójának alapját adja majd. A ciprusi fejlesztőstúdió mobiljátékokra szakosodott, 15 játékuk 750 millió letöltéssel büszkélkedhet, elsősorban hirdetésalapú logikai játékokat készítenek.

7 komment - szólj hozzá!