Pletyka: készül az Alan Wake 2

Igen, tudjuk, hogy milyen nap van ma, de egyrészt ez a pletyka még tegnapi, ráadásul egészen megbízható forrásból származik: lapértesülések szerint készül az Alan Wake 2, amely az Epic Games kiadásában jelenhet majd meg.

A VentureBeat újságírója, Jeff Grubb egy tegnapi streamben beszélt arról, hogy tudomása szerint már készül az Alan Wake második része - ez lesz az egyik projekt, amelyet a Remedy az Epic Games kiadói támogatásával készíthet el. A folytatás multiplatform lesz.

A finn fejlesztőcsapat még tavaly jelentette be, hogy két next-gen projektre szóló megállapodást kötött a kiadói babérokra törő Epic csapatával: az egyik egy AAA-játék lesz, míg a másik egy kisebb, de ugyanabban az univerzumban játszódó fejlesztés. Korábban arról is lehetett hallani, hogy a Remedy három játékon szorgoskodik párhuzamosan a Control befejezése óta, így a CrossFireX single player része és a Vanguard kódnéven futó multis projekt mellett egy meg nem nevezett, de már bejáratott sorozatra épülő munkája is a csőben van.

A jelek tehát arra valóban arra utalnak, hogy a Remedy készülhet valamire az Alan Wake kapcsán, főleg, hogy a cég nemrég visszaszerezte a franchise jogait, a főhős pedig a Controlban is vendégszerepelt.

6 komment - szólj hozzá!