Arénamóddal bővül az Apex Legends

Egy hét múlva befut az Apex Legends következő frissítése, amit a fejlesztők Legacy alcímmel láttak el. Azon túl, hogy kapunk egy új karaktert, egy vadonatúj játékmóddal is bővül a battle royale: az Arenas most bemutatkozott.

A Respawn szerint az Apex Legends soron következő, május 4-i frissítése olyan jelentős lesz, hogy ejtették is a verziószámokat, és egyenesen Legacynak keresztelték el. Az alcím arra is utal, hogy a battle royale-játék kicsit közelebb kerül a Titanfall-játékokhoz (a legújabb karakter is egy Titanfall-szereplő lánya lesz), a tervezett összefonódás pedig máris jót tett a Titanfall 2 népszerűségének.

Néhány napja aztán egy vadonatúj játékmódot kezdtek teaselni, ami most mutatkozott be teljes valójában: ez lesz az Arenas. Ez a mód nem időszakos, hanem a játékban marad, és annak a stratégiának a része, amellyel az Apex Legends határait túl akarják terjeszteni a battle royale-okon.

Az Arenas, ahogy a neve is elárulja, egy arénamód lesz, amelyben két háromfős csoport játszik egymás ellen kifejezetten ehhez tervezett pályákon – a cél a másik csapat kiiktatása. A körökre osztott meccsekben minden kör előtt lehetőségünk lesz fegyvereket és képességeket vásárolni, mint a CS:GO-ban vagy a Valorantban. A csavar annyi, hogy nem vihetjük tovább a felszerelésünket, minden kör elején tiszta lappal kezdünk, hogy egyik csapat se kerüljön előnybe. Az arénákban a battle royale-mód szűkülő köreit is megtaláljuk majd, így minden kör egyre kisebb területen játszódik majd.

Az Apex Legends PC-re, Xbox One-ra, PlayStation 4-re és Nintendo Switchre jelent meg.

3 komment - szólj hozzá!