Problémásan rajtolt PC-n a Mass Effect-kollekció

Meglehetősen vegyes fogadtatásban részesült a Mass Effect: Legendary Edition a Steamen, amit főleg a technikai állapota idézett elő. Sokan panaszkodnak a grafikai beállítások és az FOV-csúszka hiányára, de valakinek el sem indul a játék.

Pénteken végre megjelent az eredeti Mass Effect-trilógiát egy nagy csokorba remasterelő Mass Effect: Lengedary Edition, aminek a Steam-tetszésindexe a jelen hír írásakor a "Nagyon pozitív" tartományban lebeg, de a premierkor még erősen súrolta a "Vegyes" mezsgyéjét.

A legtöbben persze nem magára a játékra panaszkodnak, hanem annak a PC-s portjára. Az értékeléseknél többször is felmerül, hogy hiába vásárolták meg az emberek a Steamen a játékot, az indításkor az Origin is elindul, ami hajlamos összeakadásokat előidézni. Szintén furcsának érződik a játék egérrel való irányítása, ami olyan, mintha bekapcsolták volna a mouse accelerationt.

Az ultrawide monitor-tulajoknak sem felhőtlen az öröme, ugyanis az átvezetők maradtak 16:9-es képarányban, két szép nagy fekete csíkkal az oldalukon. Sokan annak sem örülnek, hogy nem lehet sem a beszéd nyelvét, sem a feliratokat más nyelvre átkapcsolni angolról.

De talán a legnagyobb tüske a PC-s verzióban, hogy a korábbi ígéretekkel ellentétben nincs túl sok grafikai opció, amivel bíbelődhetünk a beállításokban, kimaradt az FOV-csúszka, és úgy nagy átlagban nem fut olyan jól a remaster, mint azt elsőre remélnénk. Igaz, az utóbbihoz érdemes hozzátenni, hogy itt a magas, 120-220 fps-es tartományban mozgó felhasználók panaszkodnak, a 60 fps-sel általában nincs gondja a játéknak egy modern konfigon.

11 komment - szólj hozzá!