eFootball címen, ingyenes játékként folytatja a PES

Jobb, ha elbúcsúzunk a Pro Evolution Soccer címtől, és megszokjuk az eFootball nevet, így folytatódik ugyanis a Konami FIFA-kihívója. A névváltás azonban nem minden, a focis széria ugyanis free-to-play vonalon halad tovább.

Az eFootball: Pro Evolution Soccer idén elhagyja az utótagját, így mostantól csupán eFootball néven kell hivatkoznunk a japánok futballjátékára. Ha azonban a változtatásokról beszélünk, akkor ez bizony csupán a jéghegy csúcsa, a Konami ugyanis a teljesen digitális utat választva elhagyja a játék dobozos disztribúcióját, ami magától értetődő, miután a széria mostantól free-to-play üzleti modellel veszi fel a versenyt az EA őrületesen népszerű FIFA-sorozatával.

De beszéljünk magáról a játékról is. A Konami láthatóan ezen a fronton is beleadott apait-anyait, az új felvonás ugyanis alaposan kifényezett grafikával és számtalan új animációval csábítja majd a focirajongókat. Ahogy az a fenti trailerből is kiderül, a fejlesztők különös figyelmet fordítottak a játékosok közeli interakcióira, legyen szó cselezésről, szerelésről vagy általánosságban a labdakezelésről. A Motion Matching technológiáját használva a játék egy óriási adatbázisból választja ki a helyzethez illő animációkat, ezzel remélhetőleg jóval életszerűbbé téve a játékosok mozgását.

Az idén ősszel érkező játék hat sztárcsapattal indítja a bemutatómérkőzéseit, a premiert követő hónapokban pedig befutnak majd az online ligák és a csapatépítős játékmód is. Ekkor startol majd az első Match Pass is, amely vélhetően a free-to-play üzleti modell gerincét képezi majd. A játék tehát könnyen elérhető lesz mindenki számára, a jó hír pedig az, hogy a közös játék is pofonegyszerű lesz. Erről a cross-platform játék gondoskodik, amely egymásnak ereszti a PC-s, konzolos és mobilos játékosokat.

Az eFootball PC-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re és iOS-es, illetve androidos mobilkészülékekre érkezik az idei ősz folyamán.

Update! A Konami megerősítette, hogy a Master League és a sorozat más offline játékmódjai DLC formájában lesznek megvásárolhatóak a későbbiekben.

8 komment - szólj hozzá!