EA Sports FC lesz a FIFA-sorozat új neve?

Az Electronic Arts elkezdte a felkészülést a FIFA-jogok elvesztése utáni időkre, ugyanis nemrég kiderült, hogy bejelentette védjegykérelmét az EA Sports FC-re. Valószínűleg ez lesz a sorozat új neve.

Ahogy arról múlt héten beszámoltunk, Cam Weber, az EA Sports vezetője egy nyílt levélben számolt be a FIFA-sorozat jövőjéről. Ebben nem csak száraz adatokat láthattunk, de az is kiderült, az EA jelenleg azon van, hogy feltérképezze annak a lehetőségét, hogy átnevezzék a FIFA-sorozatot.

Azóta kiderült, hogy a kiadó már október elején védjegybejelentést nyújtott be az Egyesült Királyság és az Európai Unió szellemi tulajdonokkal foglalkozó hivatalánál, mégpedig azért, hogy levédesse az EA Sports FC nevet.

Hogy a FIFA-licenc elvesztése pontosan mivel járna, egyelőre nem világos, de Weber legutóbb rámutatott arra, hogy az EA Sports tisztában van vele, hogy egy globális franchise évek óta tartó építésekor elengedhetetlen, hogy hiteles élményt kapjanak a játékosok. Weber elárulta, hogy sok energiát ölnek abba, hogy a különböző bajnokságokkal, játékosokkal és stadionokkal és más partnerekkel önálló licencszerződéseket kössenek. Ennek köszönhető, hogy jelenleg több mint 300 partnerük van, akik 17 ezer sportolóhoz, 700 csapathoz, 100 stadionhoz és 30 ligához biztosítanak nekik hozzáférést, és ehhez jönnek még hozzá az ikonikus bajnokságok jogai, mint például a Bajnokok Ligája.

Éppen ezért az EA Sports magabiztos, és Weber állítása szerint a széleskörű partnerségek és a licencelt tartalmak ökoszisztémája lehetővé teszi számukra, hogy most és még sok éven át páratlan hitelességet biztosítsanak a rajongóknak.

7 komment - szólj hozzá!