Nincs még veszve az Abandoned, állítja a stúdió

  • Írta: gorien
  • 2022. április 2.
  • Hír
Link másolása
A Blue Box Game Studios túlélőhorrorjáról ritkán hallunk, de általában akkor sem túl jókat. A napokban felröppent a pletyka, hogy a csapat kaszálja a játékot – a stúdió cáfolta ezt, mondván, csupán nem úgy halad a munka, mint gondolták.

A Blue Box Game Studios tavaly áprilisban mutatta be belsőnézetes horrorjátékát, amelyben az amnéziás Jason Longfieldet irányítjuk, aki egy embervadászat közepén találja magát egy rejtélyes erdőben. Az Abandoned (aminek talán nem is ez lesz a címe) első előzetese óta azonban jócskán akadozik a fejlesztők és a reménybeli játékosok közötti kapcsolat.

A stúdiónak először azokkal a felvetésekkel kellett megbirkóznia, hogy a projekt valójában egy ügyes trükk, és valójában Hideo Kojima áll minden mögött, majd amikor végre bővebb látnivalókat is ígértek, a PlayStation 5-re szánt a Realtime Experience applikáció startja sem sikerült először, és később sem mutattak igazán semmit. A napokban pedig arra lettek figyelmesek a játékosok, hogy a csapat elkezdte törölni a játékról szóló tweetjeit, ezért szárnya kélt a pletyka, hogy talán le is lőtték az Abandoned fejlesztését.

A Blue Box igyekezett azonban elejét venni a találgatásnak, és sietve leszögezte, hogy a munkálatok nincsenek veszélyben, egyszerűen annyi történt, hogy nem a korábban gondoltak szerint haladnak velük – így az első leleplezések sem érkeznek meg 2022 első negyedévében. A terv azonban továbbra is az, hogy főleg a Realtime Experience-t használják a bemutatókra, ahogyan az Abandoned: Prologue is ezen keresztül válik elérhetővé.

Erről az ízelítőről annyit tudunk, hogy nem a hagyományos értelemben vett demó lesz (azaz nem az Abandoned egy kisebb szeletét tartalmazza), hanem egy különálló alkotás, ami bevezet minket a játék világába – és a fejlesztők ígérete szerint csakis akkor adják ki, amikor kész és stabil.

Az is kiderült azonban, hála a PC Gamernek, hogy az Abandoned mégsem lesz PlayStation 5-exkluzív, ahogy az első bemutatáskor tűnt, a csapat ugyanis egy PC-s változaton is dolgozik. A két verzió fejlesztése állítólag teljesen független egymástól, de a PC-s megjelenés is hasonlóan bizonytalan. Annyi viszont valószínűsíthető, hogy az Epic Games Store-ban lesz elérhető, nem Steamen.

1.
1.
Anti4730
Akkor ez nem lesz abandoned?:))
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...