Egész hónapban ingyenes a Tell Me Why

  • Írta: szlav
  • 2022. június 2.
  • Akció
Link másolása
A Pride-hónapot ünnepelve egész júniusban ingyenesen beszerezhető marad a Tell Me Why, a Don't Nod történetközpontú kalandjátéka. A játékot Steamen, a Microsoft Store-ban és Xboxon is bezsákolhatjátok.

Miközben nem csupán Magyarországon, de az Egyesült Államokban is újult erőre kapott a transzfóbia, a Dontnod Entertainment Don't Nod és a Microsoft a Pride-hónapban is kiállnak az LMBTQ-jogok mellett. A redmondiak ezt elsősorban a témában releváns nonprofit szervezetek támogatásával teszik, de videojátékos fronton is tettek egy nemes gesztust: egész júniusban ingyenessé tették a Tell Me Why összes epizódját.

A Tell Me Why Tyler és Alyson Ronan történetét követi, akik hosszas távollét után az alaszkai szülővárosukban találnak újra egymásra. A három epizódon átívelő történet során a testvérpár az édesanyjuk rejtélyes gyilkossági ügyét kutatja, és ahogy azt már a Don't Nod csapatától megszokhattuk, az események lefolyásán ezúttal is csavar egy nagyot a főhősök megmagyarázhatatlan szuperképessége.

Habár a Tell Me Why nem feltétlenül a Don't Nod eddigi legerősebb alkotása, a játék alaposan körbejárja a transzneműség témakörét (Tyler ugyanis egy transz férfi), ízlésesen és érzelmekben gazdag módon beépítve azt a nyomozással teli történetbe. A játékot Steamen, a Microsoft Store-on és Xbox-konzolokon is beszerezhetitek.

4.
4.
crytek
Megint ingyen adják steamen ahogy a ms storeban is

3.
3.
crytek
#2: Én is végigjátszottam és a gyerekkori visszatekintésekkor néztem is két csaj ugrált állandóan most meg faszi a csaj... :)
Már csak egy acsi maradt ami a csajra irányul ,de mivel annyira nem fogott meg a game nem fogom emiatt újrajátszani
2.
2.
zakkantlaci
Olyan nő, aki férfinek "képzeli" magát. Azért néz ki férfinek (férfiasnak), mert hormonokat szed. Egyébként úgy álltam neki ennek a játéknak, hogy az égvilágon semmit sem tudtam róla. Azt mondom, hogy nem zavar ez a trangender dolog, a játékon kívül nem is igazán foglalkoztam a témával, gondoltam majd kibontja. Még az elején tartok, ténylegesen e köré a téma köré épül eddig a sztori, a szokásos Dotnod-os misztikus adalékkal. Persze biztosan sokakat taszít a játék témája, mondanivalója.
1.
1.
nemfontos
Azt írjátok hogy:

"Tyler ugyanis egy transz férfi"

Anélkül hogy külön utána néznek az illetőnek kérdezném hogy itt a transz az most melyik nemisegre vonatkozik? A regire vagy az újra? Szóval ő most egy olyan nő aki férfinak képzeli magát vagy egy olyan férfi aki nőnek képzeli magát?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...